Weekblad deGouda digitaal

Driestar College en Coornhert Gymnasium door naar finale NK Debatteren

Gouda/Gorinchem – Scholieren van het Driestar College en het Coornhert Gymnasium schitterden afgelopen vrijdag en zaterdag op NK Debatteren en zijn door naar finale.

Vrijdag 10 en zaterdag 11 november kwamen bijna 80  scholen in actie op voorronde 1 en voorronde 2 van het NK Debatteren voor Scholieren op gastschool Gymnasium Camphusianum in Gorinchem, waaronder Goudse scholen het Driestar College en het Coornhert Gymnasium. De scholierdebaters deden het fantastisch en zijn met het behalen van respectievelijk de 1e en 9e plek door naar de grande finale op 20 januari op Universiteit Utrecht. Willem Jan, Maurits, Talita (tevens beste spreker van het toernooi), Nienke, Jacoline, Henrik en Nelline van de Driestar en  Thomas, Lise, Jent, Emma, Daan en Wessel maken nog steeds kans om met hun school dé debatkampioen van Nederland te worden.

Het kampioenschap wordt al sinds 1998 georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut en is in die twintig jaar enorm gegroeid. Het NK Scholieren is mogelijk door steun van het ministerie Veiligheid en Justitie, Economische Zaken, Universiteit Utrecht, het Mendelcollege in Haarlem en het Gymnasium Camphusianum in Gorinchem.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook