Weekblad deGouda digitaal

Gouds kookgenootschap kookt 20 jaar

Gouda – De leden van het Goudse kookgenootschap ‘Confrères de Jean Marie’ vieren het 20 jarig bestaan van hun club op bijzondere wijze. 4 februari nemen de hobbykoks het restaurant over om voor 55 gasten een culinair vijf gangen menu te koken.

Twintig jaar geleden op 1 december 1997 is door Jan Hartman, chef eigenaar van restaurant Jean Marie te Gouda, een kookgenootschap opgericht. Een groep enthousiaste gasten en vrienden startte door een aantal maal per jaar met en voor elkaar een lunch te bereiden, om zo kennis te maken met de fijne kneepjes van de keuken. Het genootschap genaamd Confrères de Jean Marie komt nog steeds met enige regelmaat bij elkaar om te koken en van het resultaat vervolgens met elkaar te genieten.

Ter viering van het 20 jarig bestaan reisden de confrères in oktober 2017 af naar Italië om truffels te zoeken en veel lokale gerechten en producten te proeven. In februari zal met de inspiratie die is opgedaan in Italië een 5 gangen menu worden bereid voor familie en vrienden. De leden maken alles zelf van verse producten, van de krabbitterballen die op het menu staan tot de open ravioli met schelpdieren. Geen potjes of kant en klare spullen. De ervaring die chef Jan Hartman sinds jaren met de leden deelt maakt dit mogelijk.

Na 20 jaar gaan de confrères op na het volgende lustrum, de 25 jaar. En, voor wie is geïnspireerd, er komen dit jaar een paar plekken vrij binnen het kookgenootschap. Wie graag eet, maar ook in de keuken wil staan, is van harte welkom. Je hoeft zeker geen volleert kok te zijn om lid te kunnen worden van het genootschap. Wel worden aspirant leden een tweetal maal uitgenodigd om kennis te komen maken alvorens besloten wordt of iemand zal toetreden. Een stukje exclusiviteit met een knipoog. Zo bestaat het genootschap ook enkel uit mannen, dat schrijven de statuten van het broederschap voor.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook