Weekblad deGouda digitaal

Gouwekerk wordt designhotel

Gouda – HERMON Erfgoed uit Zeist koopt op donderdag 18 mei de Gouwekerk en de er naastliggende pastorie aan de Hoge Gouwe. De kerk wordt gekocht van Stichting Johan Maasbach Wereldzending uit Den Haag. HERMON Erfgoed is van plan om de kerk te transformeren naar een design hotel.

De koopovereenkomst wordt rond 16.00 uur getekend in de monumentale Gouwekerk door David Maasbach, namens de Stichting Johan Maasbach Wereldzending, en door Machiel van der Plas en Jan de Mooij, namens HERMON Erfgoed. De kerk werd in 1977 eigendom van stichting Johan Maasbach Wereldzending. Deze beeldbepalende kerk voor Gouda is in de periode vanaf 1977 tot twee maal toe grondig gerestaureerd.

Kruisbasiliek
De neogotische Gouwekerk is een Rijksmonument en is gebouwd tussen 1902 en 1904. De kerk werd ontworpen door architect C.P.W. Dessing. De Gouwekerk is een zogenaamde kruisbasiliek. Op de kruising van het dak bevindt zich een zeshoekige, deels opengewerkte torenspits. Deze zogenaamde vieringtoren is vanuit de verre omgeving te zien en is met een hoogte van circa 80 meter het hoogste punt van de stad. (Wikipedia).
De toekomst van de kerk is lang onzeker geweest, maar nu HERMON Erfgoed de overeenkomst heeft getekend, komt daar verandering in.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook