Weekblad deGouda digitaal

Henri Van Heffen bij eerste 250 facebookvolgers

Gouda – Henri van Heffen (52) is een van de eerste 250 volgers van Fairtrade Gouda op facebook. Door loting is bepaald dat Henri in de bloemetjes mocht worden gezet door voorzitter Jaap Warners. Dat het loting op Henri viel, was eigenlijk een schot in de roos. Want dat Henri van Heffen fairtrade een warm hart toedraagt, blijkt niet alleen uit het feit dat hij volger op facebook is. Hij doet namens de SOG (Samenwerkende Ondernemers Gouda) als zelfstandige mee aan het project “Gouda Stad van Schoon’ en in de samen met de SOG betrokken pop-up winkel aan de Korte Tiendeweg gaat hij fairtrade koffie en thee schenken

“Ik ben schoonmaker van huis uit. Ook heb ik een tijdje bij Cyclus gewerkt. Dit project met de SOG past precies in m’n straatje.”
Met zijn bakfiets trekt Henri door de binnenstad. Op zondagen. Om die binnenstad schoon te houden. De afvalbakken zijn uit de binnenstad verdwenen. Nu komt Henri zeven dagen per week met zijn Schoon-bakfiets langs bij horeca, viszaken en banketwinkels om afval op te halen. “En op zondagen houden we het kernwinkelgebied schoon. Er is zo veel werk, dat we een tweede werknemer zoeken, liefst iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt.”
Samen met de winkelcentra Bloemendaal en Goverwelle doet Henri mee aan de landelijke wedstrijd ‘Schoonste stad’.
Fairtrade Gouda is een half jaar geleden actief geworden op facebook. “Inmiddels naderen we de 300 volgers. Het is mooi dat we iemand als Henri als 250-ste in het zonnetje kunnen zetten”, aldus Fairtrade Gouda-voorzitter Jaap Warners.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook