Weekblad deGouda digitaal

JP-Bloembinders: de eerste milieuvriendelijke bloemist van Gouda

Gouda – Een mooi boeket bloemen of bloemstuk is iets waar ieder van geniet. Of het nu voor je geliefde, moeder of collega is, je kunt er altijd mee aankomen. Jan Poels, eigenaar van JP-Bloembinders, heeft de liefde voor bloemen en planten van zijn vader geërfd. En nu is hij de eerste en enige milieuvriendelijke bloemist in Gouda.

Bij het woord duurzaam denken mensen niet als eerste aan een bloemist. En terecht. De bloemen zelf zijn nog niet allemaal duurzaam, maar daar omheen zijn genoeg aspecten die duurzaam kunnen worden gemaakt. Zo wist Jan Poels het voor elkaar te krijgen om zichzelf gecertificeerd Duurzame Bloemist (niveau zilver) te mogen noemen. “Hier gaan een hoop stappen aan vooraf. Ik ben ruim een jaar bezig geweest om het certificaat te kunnen halen. Zo gebruiken wij nu groene stroom, zijn we afval gaan scheiden, passen altijd de CAO toe, zijn wij een erkend leerbedrijf en hebben onze chauffeurs een ANWB-cursus ‘Het Nieuwe Rijden’ gevolgd.”

Duurzaamheid
Milieu Project Sierteelt, ook wel MPS, beheert en deelt de certificaten uit aan kwekers. SGS is de organisatie die certificaten uitdeelt aan bloemisten. “Als een kweker is aangemeld bij MPS, gaat onze voorkeur daarnaar uit. Wij willen het beste van het beste, maar ook kwaliteit en prijs zijn voor ons van belang.” Elke ochtend is Jan al vroeg op pad om mooie bloemen en planten in te kopen voor zijn klanten. “Het is een sport geworden om iedere dag weer de juiste inkopen te doen. En met 37 jaar ervaring gaat
dat prima.”

Alles is mogelijk
Jan heeft een volle agenda en doet dus niet meer alles zelf. “Boeketten en bloemstukken maken doe ik zelf nog weinig, daar is de tijd niet voor. Gelukkig heb ik hele goede gediplomeerde bloemisten in mijn winkel staan. Zonder hen zou het allemaal niet mogelijk zijn.” De orders worden zowel binnen als buiten Nederland besteld en verzonden. “Alles is mogelijk. Elke dag is een nieuwe uitdaging, maar wel een leuke.”

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving? Mail het ons via redactie@degouda.nl

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook