Weekblad deGouda digitaal

Lancering nieuwe wandelkaart voor Gouda en omgeving

Gouda – De nieuwe wandelkaart van het Gouwe Wierickegebied en de Krimpenerwaard met 21 thematische routes wordt vrijdag 17 februari officieel gepresenteerd in het IJsselhuis Museumhavencafé. De wandelroutekaart met ruim 300 kilometer wandelplezier wordt aangeboden aan Annette ter Kuile, bureauhoofd Groen provincie Zuid-Holland, Hilde Niezen, wethouder gemeente Gouda en Dilia Blok, wethouder gemeente Krimpenerwaard.

Struinen en Vorsen heeft 21 thematische wandelroutes langs meer dan 55 Struin- en Vorspunten uitgezet. Struinpunten zijn locaties waar voor jong en oud iets te beleven is; kaasboerderijbezoek, leuke workshops, terrasjes, vaartochten, je eigen ijsje maken, musea, stadswandelingen en landelijk overnachten. Vorspunten zijn punten op de route die verbonden zijn met een streekverhaal over natuur, landschap of erfgoed.

Goudse Uitwaai Route
Voor de kleintjes zijn routes uitgezet van circa 5 kilometer zoals ’t Koekeloerenpad en ‘t Baggerlaarzenpad. Voor de echte natuurstruiners zijn tochten uitgezet van 20 tot  50 kilometer;  de Ruige Natuur Route en Zwerven door de Waard. Ook zijn er wandelingen uitgezet voor op een mooie zondagmiddag van 10 tot 15 km lang zoals ‘t Polderpassiepad, de Goudse Uitwaai Route of Smokkelroute Koeneschans. De routes zijn smartphone proof, voorzien van GPS- en QR-codes, wandelknooppunten en uitprintbare routebeschrijvingen. De wandelroutes zijn onderdeel van het provinciebrede Wandelroutenetwerk Zuid-Holland.

De wandelroutekaart is na 17 februari onder meer verkrijgbaar bij de VVV Gouda en is te downloaden via www.struinenenvorsen.nl/downloads.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook