Weekblad deGouda digitaal

Nieuwe stadsdichter Joost Reichenbach (Pieter Stroop) geroemd om zijn originaliteit

Gouda – En de nieuwe stadsdichter is: Joost Reichenbach (beter bekend als Pieter Stroop). Zijn originele manier van dichten, zijn  geheel eigen stem werd door de driekoppige jury het hoogst gewaardeerd. De andere drie kandidaten in deze spannende gedichtenwedstrijd waren Chris Bellekom, Jeffrey van Geenen en Udo Doedens. De strijd om het stadsdichterschap werd zaterdagmiddag 17 februari door veel mensen gevolgd; de tribune in de Chocoladefabriek zat afgeladen vol.

Voordat de genomineerden hun gedichten voordroegen, nam Hanneke Leroux die de afgelopen twee jaar de Goudse stadsdichter is geweest, afscheid. Zij deed dat met een humoristisch gedicht waarin zij terugkeek op haar tijd als stadsdichter. Op 6 april neemt zij officieel afscheid tijdens een bijeenkomst met gedichten en muziek in Sint-Janskerk, aanvang 20.00 uur.

Na het optreden van Hanneke volgden de genomineerde dichters. De jury, die bestond uit Erna Staal, directeur van Bibliotheek Gouda, Gerrit van Ginkel en Eleonore Karman, had een moeilijke taak, maar besloot uiteindelijk te gaan voor de originele stem van Joost Reichenbach.

Maandag 19 feburari van 10.00 tot 11.00 uur wordt de nieuwe stadsdichter uitgebreid geïnterviewd op GoudaFM.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook