Weekblad deGouda digitaal

Online boodschappen doen bij de super

Gouda – Boodschappen bestellen via het internet is in Gouda echt geen hype meer: het is iets wat veel mensen wekelijks doen. Op dit moment spenderen we in Nederland 371 miljoen euro bij supermarkt webwinkels. In 2025 is dat ruim 3,7 miljard euro is de verwachting. Het is dus helemaal niet zo gek dat je bij steeds meer supers online terecht kunt. Ook bij winkels in de regio Gouda is het eenvoudig om online boodschappen te doen.

Op internet zijn alle soorten boodschappen verkrijgbaar. Ook bij steeds meer slagerijen en bakkerijen in Gouda kun je online boodschappen doen om deze vervolgens thuis te laten bezorgen. Het kan 24/7, op het moment dat het jou uitkomt. Over het doen van online boodschappen zijn veel uiteenlopende meningen te lezen. Uit recent onderzoek van onder meer ING en GFK blijkt dat mensen vooral de bezorgkosten en het wachten op de bezorger als negatief ervaren. Het gemak, de snelheid en de tijd die je bespaart, worden als erg positief gezien. Sommige consumenten twijfelen nog aan de kwaliteit en versheid van de producten die online worden aangeboden. Dat blijkt vooral te komen omdat ze de producten niet vooraf even kunt vasthouden of zien, zoals in de winkel wel mogelijk is. In de praktijk blijkt meestal met de houdbaarheid of versheid van producten niets mis te zijn. Ook de prijzen zijn  in de websuper hetzelfde als in de lokale winkel. Daarnaast zijn ook de folder-aanbiedingen online te koop.

Mogelijkheden in Gouda
Voor de mensen die regelmatig een Albert Heijn, Jumbo, Coop of PLUS bezoeken zal dit onderwerp mogelijk bekender zijn dan bezoekers van kleinschalige supermarkten of discounters als Aldi of Lidl winkels. Deze laatste groep bezorgt namelijk niet in Gouda. Om  een indruk te geven van de opties en kosten van deze service hebben we hieronder een overzichtje per supermarkt gemaakt (bron: boodschappenspot.nl)

1. PLUS

Minimum orderbedrag: 25 euro

Bezorgt vanaf: 6 euro

Pick-up point vanaf: 2,50 euro

2. Spar

Minimaal bestelbedrag: Geen

Bezorgkosten: Gratis

(bij besteding van 50 euro of meer)

Kosten boodschappen afhalen: Gratis

3. Jumbo

Minimum bestelbedrag: 25 euro

Bezorgkosten: 6 euro

Pick-up point vanaf: 2,95 euro

4. Albert Heijn

Minimum bestelbedrag: 70 euro

Bezorgkosten: vanaf 3,95 euro

Pick-up point: vanaf 1,50 euro

5. COOP

Minimum bestelbedrag: 40 euro

Bezorgkosten: 4,99 euro

Pick-up point: 2,99 euro

Al laatste hebben we natuurlijk nog te maken met Picnic. Deze nieuwe internet only supermarkt is sinds kort ook in Gouda begonnen met haar service. De bezorging is gratis en de minimale bestelwaarde is 25 euro. Het afhalen van boodschappen is hier niet mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook