Weekblad deGouda digitaal

Stroopwafeldag met als thema ‘Verhalen’

Gouda – Het thema van de vijfde Stroopwafeldag, die wordt gehouden op zaterdag 24 juni, is ‘Verhalen van de stroopwafels’. De hele stad ruikt die zaterdag naar stroopwafels, er zijn allerlei activiteiten en er is een kraam waar Gouwenaars hun stroopwafelverhalen kwijt kunnen. Om 11.00 uur wordt de dag geopend door de nieuwe kinderburgemeester die dan net in functie zal zijn.

Om die verhalen is het Cees van den Berg, één van de organisatoren van deze dag te doen. Hij wil de geschiedenis van de Goudse stroopwafel voor de toekomst behouden en daarom vastleggen. “Er zijn nog zoveel mensen die vroeger iets met de stroopwafel hebben gedaan, die er verhalen over hebben of foto’s. Die mensen zouden we graag spreken.” Van al de verzamelde verhalen en foto’s wil Cees van den Berg een boekje of een tijdschrift laten maken.  En als het even kan, zou Cees van den Berg ook een lespakket voor kinderen willen laten samenstellen, net zoals er een is over de Goudse kaas. Er valt veel te vertellen over het Goudse koekje. Zo weet Cees van den Berg dat er in 1960 wel 36 stroopwafelbakkerijen in de Goudse binnenstad waren. “Nu zijn wij nog de enige: Banketbakkerij Van den Berg die de Goudse siroopwafels van Van Vliet maakt. “

Spelletjes voor kinderen

Op zaterdag 24 juni begint het programma om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Wie de stad binnenkomt, op welk punt ook,  treft een stroopwafelbakker aan. Overal in de stad worden er producten gemaakt met stroopwafels (denk bijvoorbeeld aan stroopwafelijs), en zijn er spellen voor de kinderen. Achter de Waag zijn alle bakkers met hun wafels te vinden, en hier staat ook de kraam waar mensen hun stroopwafelverhalen kunnen vertellen, hun foto’s of hun gegevens kunnen achterlaten. Verder hier kunnen kinderen stroopwafels komen versieren.

De organisatie van deze dag is in handen van Markus Stroopwafels (van het Stroopwafelwinkeltje) Jan Anker namens Kamphuisen Siroopwafels en Cees van den Berg, namens Banketbakkerij Van den Berg (Goudse siroopwafels van Van Vliet).

Fragment uit De Week van Gouda (GoudaTV)

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook