Weekblad deGouda digitaal

► Video: Making of kaasfoto vivant tableau

Gouda – In mei plaatste wij een levensgrote Goudse kaas tableau vivant foto van Patrick Meijboom. Het idee voor de kaas Tableau kwam bij het zien van vele kaasmeisjes foto’s” vertelt Patrick Meijboom, de maker van tableau vivant. ”Wat mij opviel dat het vaak dezelfde type meisjes zijn. Blond, klein, en fragiel, en lief. Maar kazen zijn enorm zwaar. Dus een echte kaasvrouw, moest wat mij betreft stoer en sterk zijn. Een power-woman dus, maar zonder de blonde vlechtjes, meer een Sinead o’Connor type. Wow!”.

Vandaag is de ‘making of’ video online gekomen. Hier zie je dat binnen één dag de studio met 400 kazen omgetoverd wordt tot een kaaspakhuis. ”Het was zo’n omvangrijk concept, dat we ook alles hebben laten filmen hoe we alles moesten opbouwen. En dat binnen 1 dag….dachten we. Uiteindelijk werd het een week project om het echt te laten slagen. Een kleine impressie van het decor, en de omvang van de fotoshoot. In de film zitten ook beelden van een eerste fotoshoot, waarbij het vrouwelijk hoofdmodel aan een tafel zit. We waren achteraf niet blij met met de compositie . Er moest veel meer power in, en ook de belichting moest beter” vertelt Meijboom.

” Na een week werken waren we enorm tevreden. Het werk is in groot formaat tot eind augustus te zien in de Lange Groenendaal in Gouda”.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl