Weekblad deGouda digitaal

22.000 kinderen kunnen niet thuis wonen

Gouda – Ieder kind verdient een veilig thuis. Een veilig thuis bij opvoeders die voor je klaar staan en je steunen. Bij Horizon vinden we dat ieder kind daar rechtop heeft. Maar soms zijn ouders tijdelijk niet in staat om voor hun kind te zorgen. Horizon begeleidt ruim 900 kinderen, hun ouders en zo’n 700 pleeggezinnen die voor hen zorgen.

Marianne uit Gouda is ook een pleegmoeder. ”Straks komt ze weer uit school, ons meisje van 8, tijdelijk woont ze bij ons. Hoe fijn om samen een lekker broodje te eten en gezellig te praten over hoe het op school was en wat ze gedaan heeft. Wat maakt het me toch blij, dat het goed gaat met dit meisje. Ze is nu bijna twee maanden bij ons en al zo gewend.
Eerst onzeker, en wat knap van haar dat ze het nu zo goed doet!
Steeds opnieuw verbaast het me hoe kinderen toch best snel alles oppakken, want het is toch geen kleinigheid om mee te maken dat je uithuisgeplaatst wordt.
Andere school, andere kinderen en noem maar op…
Ik merk dat de structuur, regelmaat, rust en veel liefde haar goed doen, ieder kind heeft dat toch nodig? Vanmiddag uit school gaan we samen nog even naar de winkels, dat doet ze ook zo graag. Morgenmiddag mag ze haar ouders weer ontmoeten. Binnenkort al weer voorjaarsvakantie! De weken vliegen……. Wat bijzonder toch, dat ik hiervan mag genieten…!”

Overweegt u ook om net als Marianne pleegouder te worden? Benieuwd wat u kunt doen?
Er zijn verschillende vormen van pleegzorg, zoals crisispleegzorg, deeltijdpleegzorg, weekendpleegzorg en voltijd pleegzorg voor onbepaalde tijd. Dus altijd een vorm die bij uw gezinssituatie past.

Kom op dinsdagavond 3 maart naar de voorlichting in Gouda!
Tijdens onze voorlichting krijgt u alle informatie om een goede keuze te maken of pleegouderschap bij u past en kunt vragen stellen aan twee ervaringsdeskundigen uit de omgeving.

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien!

Dinsdag 3 maart 2020 van 19.30 – 21.15 uur
Gouda, Zalencentrum De Veste, Ridder van Catsweg 300
U kunt zich aanmelden via www.horizon.eu/pleegzorg

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl