Weekblad deGouda digitaal

Winter is coming

Gouda – In de nacht naar dinsdag is er sprake van windstilte in het Groene Hart. Er is vroeg in de avond nog weinig bewolking, maar neemt later gestaag toe. De minima liggen in Gouda rond -2 graden Celsius. In de landelijk gelegen gebieden van de Krimpenerwaard kan het plaatselijk -4 graden Celsius worden. In de loop van de nacht neemt de bewolking alsmaar verder toe op nadering van een frontaal systeem, deze gaat ons dinsdag overdag passeren met sneeuw.

Dinsdag is het overwegend bewolkt en zijn er perioden met sneeuw, er kan volgens de berekeningen een sneeuwlaag van circa 5 cm. gevormd worden. In het uiterste westen van het Groene Hartgebied kan de sneeuw in de loop van de middag tijdelijk overgaan in natte sneeuw of regen. In de Goudse regio blijft de neerslag hoogstwaarschijnlijk als sneeuw vallen. De maxima komen opnieuw rond +1 graad Celsius uit. De wind is zuidwestelijk en (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort.

In de nacht naar woensdag is het zwaar tot geheel bewolkt bij een zwakke zuidenwind (2 Beaufort). De minima liggen rond -2 graden Celsius.

Woensdag is het wisselend bewolkt en overwegend droog. De zuidoostenwind is (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort. De maxima liggen rond + 2 graden Celsius.

In de nacht naar donderdag is er sprake van windstilte. Daardoor kan de temperatuur onder een heldere hemel zeer snel dalen boven een aanwezige sneeuwlaag. Matige vorst komt vrijwel overal voor in het Groene Hartgebied, de minima liggen rond -7 graden Celsius.

Donderdag gaat de wind uit noordoostelijke richtingen waaien en is over het algemeen matig van kracht, windkracht 3 Beaufort. Het is wisselend bewolkt, de zon is in de middag het vaakst te zien. De maxima liggen in de binnenstad van Gouda rond +1 graad Celsius. In de wijken rond de stadsgrens liggen de maxima rond het vriespunt of een fractie er onder.

In de nacht naar vrijdag is het licht bewolkt. Doordat er weinig bewolking daalt de temperatuur rap naar waarden rond -6 graden Celsius. De schrale noordooster is zwak, windkracht 2 Beaufort en maakt het voor het gevoel nog iets kouder.

Vrijdag is het overdag opnieuw wisselend bewolkt en droog. De noordoostenwind is in de ochtenduren meest matig, windkracht 3 à 4 Beaufort. In de middag is de wind veranderlijk en (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort.

In de nacht naar zaterdag neemt de bewolking geleidelijk toe. De wind is veranderlijk en overwegend (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort. De minima liggen rond het vriespunt.

Zaterdag gaat de wind uit een noordwestelijke richting waaien en is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort. Doordat de wind van zee gaat waaien komt de maximumtemperatuur rond +5 graden Celsius uit. Het is overdaggeheel bewolkt.

In de nacht naar zondag krimpt de wind naar westelijke richtingen en is (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort. De minima liggen in de Goudse regio door een dik wolkenpakket enkele graden boven het vriespunt.

Zondag valt er overdag van tijd tot tijd (natte) sneeuw uit een geheel bewolkte skyline bij maxima rond +4 graden Celsius. De wind waait uit veranderlijke richtingen en is (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort.

Bron: Meteo Gouda

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl