Weekblad deGouda digitaal

Goudse grasvelden: wat kunnen we verwachten?

Voorbeschouwingen – Week 42
We blikken vooruit op de komende speelronde van de Goudse voetbalclubs. Wat kunnen we verwachten?

Olympia – Olympia is nog opzoek naar zichzelf. Het zit nog niet mee voor de ploeg van trainer Danny Mulder. Voor zijn ploeg de taak om stabiliteit te vinden, want daar schort het nog aan bij de club.

De competitie is nog jong en er vallen nog genoeg punten te halen. Volgens Mulder was Olympia niet goed genoeg tegen Spartaan ‘20. Olympia wist hun tactiek niet goed uit te voeren en Spartaan ‘20 kwam onder de druk vandaan. Mulder: “ook aan de bal waren we niet zelfverzekerd genoeg, terwijl ik op de trainingen altijd hele mooie dingen zie.”

Voor Olympia is het moeilijk te zeggen of ze de aankomende wedstrijd tegen TAC ‘90, die zevende staat, gaan winnen. Daar is de club nog niet stabiel genoeg voor, maar Mulder lijkt het hoofd omhoog te houden en vertelt daar het volgende over: “in de hoofdklasse is het wel gebleken dat iedereen aan elkaar gewaagd is en dat is wel kenmerkend voor deze competitie dit seizoen. ”TAC ‘90 heeft een ‘Haagse mentaliteit’, vertelt Mulder. Dat wil zeggen dat ze weten hoe het is om de mouwen flink op te stropen en volle bak gas te geven. “Het enige wat ons moet gebeuren, is een duwtje in de rug dat ons zelfvertrouwen geeft, zoals een vroege goal of twee snelle goals achter elkaar. “Tijdens de trainingen is er echt goed en hard getraind dus ik heb daarom ook gewoon vertrouwen in de komende wedstrijd,” aldus Danny Mulder.

Olympia speelt zondag 20 oktober om 14:00 uur op het complex van TAC ‘90.

Jodan Boys – Jodan Boys komt maar niet onder de druk vandaan en weet nog geen indruk achter te laten met drie verliespartijen op rij. Aankomend weekend heeft Jodan Boys rust, maar dinsdag staat er een bekerwedstrijd op de planning.

“Jodan Boys kampt met drie problemen: tegen DUNO D waren we beter, maar door individuele klasse van de tegenstander en een penalty, verlies je. De tweede wedstrijd ben je gelijkwaardig, maar geef je een voorsprong uit handen. En nu kwamen we achter en konden we niet genoeg geven om te winnen,” aldus trainer van Steensel. Van Steensel vindt de prestaties slecht, maar de sfeer is goed en vaak is Jodan Boys de betere ploeg of op zijn minst even goed.  

Jodan Boys speelt in de beker tegen XerxesDZB uit de eerste klasse. Xerxes staat vijfde en is vorig seizoen gedegradeerd uit de hoofdklasse. Het ziet er voor Jodan Boys dus goed uit en het lijkt een grote kans te hebben om te winnen. Maar toch vindt van Steensel dat er niet gemakkelijk gedacht mag worden. “In de beker gaan alle dingen altijd anders dan anders. Dat is al vaker gebeurd, dus wij gaan niemand onderschatten,” vertelt van Steensel. “Als we weten te winnen zal dat sowieso voor wat extra procentjes zorgen tegen onze volgende tegenstander in de competitie,” sluit van Steensel af. 

Jodan Boys speelt dinsdag 22 oktober op eigen veld tegen Xerxes om 20:00 uur. 

Gouda – Het is misschien nog vroeg om te zeggen, maar Gouda kent geen slechte periode. Al denkt trainer Peter Huisman daar net iets anders over. 

Huisman: “We krijgen binnenkort topploegen tegenover ons staan en daarom wordt het afwachten waar we over een paar weken staan. Ik wil daarom nog niet te hard van stapel lopen. Ik ben zeker niet ontevreden, maar het blijft afwachten.” Gouda had zaterdag gewonnen, maar toch vond Huisman VVC fc bewondering voor de tegenstander. “Het was echt een goede ploeg met een paar hele goede spelers, maar wij hebben goed gedisciplineerd gespeeld en we konden zelfs eerder de wedstrijd al beslissen,” vertelt Huisman. 

Gouda speelt komende wedstrijd tegen Aarlanderveen die tweede staat. Een goede ploeg dus en Huisman weet al dat ze hele goede voetballers hebben. Hij verwacht dus ook dat deze ploeg in de top vier zou kunnen eindigen. Of Aarlanderveen de moeilijkste tegenstander is tot nu toe kan hij niet zo snel zeggen. “We hebben het tegen elke ploeg niet echt makkelijk gehad en ik vind dat deze ploeg ook genoeg kwaliteiten heeft om het ons heel lastig te maken,” aldus Huisman. Huisman wilde verder over zijn tactieken niet teveel kwijt, maar hij zei wel dat zijn ploeg heel goed weet wat de bedoeling is en daar ligt wel de sterke kant van Gouda.

Gouda speelt zaterdag 19 oktober op eigen veld tegen Aarlanderveen om 14:30 uur.‘

DONK – Outsider DONK zit in een goede positie met maar drie punten achter de koploper. Komende wedstrijd wordt daarom een kwestie van aanhaken en misschien wel plekken winnen. 

DONK-trainer van Zoest is niet verbaasd over de prestaties van zijn ploeg. “Dit had ik wel verwacht,” zei hij koeltjes. Afgelopen wedstrijd heeft DONK weer drie punten gepakt en heeft daarom een stabiele reeks. Volgens van Zoest was dit ook wel een verdiende overwinning. “Soms heb je wel een beetje het geluk aan je zijde, maar dat heeft iedereen ook wel een beetje nodig,” aldus van Zoest

RVC is een ploeg die jaren in de tweede klasse toeft en ook wat ervaring heeft in de eerste klasse. Als DONK weet te winnen van RVC zegt dat veel over de vorm van DONK. “Het is belangrijk dat we geen paniekvoetbal moeten spelen. We moeten het hoofd erbij houden en ons spel spelen. We spelen weer op gras bij RVC en wij trainen alleen maar op kunstgras dus we moeten daar mee om leren gaan,” vertelt van Zoest. RVC traint ook op het hoofdveld dus de verwachting is dat het veld er niet al te best bij ligt. “Maargoed, als we ons druk gaan maken over dingen waar we geen vat op hebben, dan sta je sowieso al 1-0 achter,” eindigt van Zoest. 

DONK speelt zondag 20 oktober om 14:30 uur op de velden van RVC.

ONA – ONA heeft zijn perfecte reeks niet vol weten te houden en is vorige wedstrijd afgestraft met 4-1 tegen RVC. Aan ONA de taak om zich te herpakken. 

Voor ONA zat het niet mee; ze hadden genoeg kansen, maar ONA wist het niet af te maken en RVC wist zijn kansen te benutten. Dekker zag deze wedstrijd als pech en is nog steeds heel optimistisch. Hij blikt alvast graag vooruit op de wedstrijd die komen gaat.

Excelsior ‘20 is de volgende tegenstander van ONA. Zij hebben ambitie om hoog te spelen en hebben veel nieuwe spelers. “We hebben weer twee spelers terug en dat maakt wel weer dat we een luxeprobleem hebben, maar dat is niet erg; het zorgt er juist voor dat we genoeg mogelijkheden hebben om in te spelen op wat er in de wedstrijd gebeurt.” Dekker gaat met een gelijkspel al tevreden terug. “Als we hier gelijk spelen, ben ik al best tevreden. Daar teken in voor,”  aldus Dekker. De komende wedstrijd wordt een interessante: ONA heeft de meeste voordoelpunten en Excelsior ‘20 de minste tegendoelpunten. Een boeiende wedstrijd lijkt het dus te worden met als ideale uitkomst een winst op Excelsior, of gelijkspel.

ONA speelt zondag 20 oktober op het complex van Excelsior ‘20 om 14:00 uur. 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android


Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl