Weekblad deGouda digitaal

50ste editie hardloopevenement Rondje Droogh

Bodegraven – Op 16 september vindt de 50ste editie van het hardloopevenement Rondje Droogh plaats in Bodegraven. Vanwege deze speciale editie pakt de organisatie, KPJ Bodegraven, extra groot uit.

Naast de traditionele afstanden van 1, 3.5, 5 kilometer en de klompenrun zullen er ook extra activiteiten zijn. Zo wordt er op ‘sportief’ gebied een Lazy Run georganiseerd. Bij de Lazy Run gaat het er niet om hoe snel je binnen bent, maar hoe goed je pils kunt drinken. Over een afstand van 500 meter drink je diverse bekertjes pils. Wie er als eerste binnen komt maakt niet, als je maar geniet.

Voor de kinderen komt er een grote opblaasbare stormbaan op het terrein te staan en is er een warming up op muziek. Daar kunnen de kinderen de hele dag hun energie op kwijt. Van alle activiteiten krijgt men trek en daarom staat er een tweetal foodtrucks op het evenemententerrein. Je kunt churros eten bij de foodtruck van Churros4All en diverse soorten vlees bij de American Smoker van slagerij Rietveld. Om de dag compleet te maken zal de Bodegraafse band Have a Cigar vanuit de hooischuur optreden.

Zoals elk jaar gaat een gedeelte van het inschrijfgeld naar een goed doel. Dit jaar is dat World Servants Bodegraven. KPJ Bodegraven organiseert het Rondje Droogh zoals voorgaande jaren weer op de J.C. Hoogendoornlaan 2 in Bodegraven. Je kunt je tot een half uur voor de start van de afstand inschrijven.

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:
11.00 uur: Start inschrijving
12.00 uur: Start kinderloop (t/m 8 jaar)
12.20 uur: Start wedstrijd junioren (9 t/m 15 jaar)
12.55 uur: Start wedstrijd senioren (16+)
14.00 uur: Klompenrun
14.15 uur: Prijsuitreiking
14.30 uur: Lazy Run

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl