Weekblad deGouda digitaal

A-status voor kredietwaardigheid Groene Hart Ziekenhuis

Gouda – FitchRatings heeft de kredietwaardigheid van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) beoordeeld met een A: Vooruitzicht stabiel. De A-status laat zien dat het GHZ een gezonde onderneming is en dat een geldverstrekker bij een lening aan het GHZ een laag terugbetalingsrisico loopt.

Deze rating geeft het GHZ de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij andere kredietverstrekkers dan de gebruikelijk banken. Dit geeft ons een goede uitgangspositie om onze ambities te realiseren uit het nieuwe strategische plan ‘Samen Betrokken Vooruit naar 2025’.

Voor de beoordeling heeft Fitch een uitgebreid onderzoek gedaan (bekijk hier het rapport). Daarbij werd gekeken naar alle factoren die van invloed zijn op de kredietwaardigheid van het GHZ. Dat zijn financiële factoren (zoals solvabiliteit en liquiditeit), maar ook zaken als ziekteverzuim, het marktaandeel en de toekomstverwachtingen. Ook het feit dat het GHZ een aantrekkelijke werkgever is in de regio, draagt bij aan de positieve beoordeling. De A-status wordt jaarlijks verlengd op basis van een herbeoordeling door FitchRatings. Het GHZ werd tijdens het gehele traject ondersteund door STX Group.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl