Weekblad deGouda digitaal

Gouda bij Kaarslicht gaat bijna van start!

Gouda – Gouda bij Kaarslicht, het spektakel van de stad, gaat volgende week vrijdag 15 december weer van start. Komende maandag, 11 december, zal de kerstboom arriveren op de markt. Ook de kerstballen zijn dit jaar verbeterd.

De bijzondere dag van Gouda staat al jaren in het teken van muziek, theater, cultuur en entertainment. Heel de dag door zijn hier verschillende voorstellingen van te vinden. Zo is de er de ‘levende kerststal’, kan je genieten van live muziek of deelnemen aan een van de historische wandelingen door Gouda.

Het gehele programma duurt tot laat in de avond, maar bereikt tussen 19:00-20:00 uur zijn hoogtepunt. Het is dan donker, maar de lichten zullen niet aan gaan. De Markt zal alleen verlicht worden door kaarsen en dan specifiek bij het Middeleeuws stadhuis. Hier zal de burgemeester het kerstverhaal opdragen aan duizenden bezoekers. Ook de bekende kerstliedjes komen voorbij.

Kerstballen in de kerstboom
Vorig jaar werden er op de markt een hoop kerstballen gevonden, die uit de kerstboom kwamen. Er werd toen gedacht aan vandalisme. Camerabeelden brachten hier meer duidelijkheid over en de gedachte over vandalisme kwam niet tot zijn recht. Wat bleek, rukwinden hadden de kerstballen uit de boom geslingerd. Om dit jaar kerstballen op de markt te vinden te voorkomen, hebben medewerkers van het bedrijf Cyclus bevestigd dat aan duizend kerstballen een betere bevestiging is vast gemaakt.

Het gehele programma van Gouda bij Kaarslicht, is te vinden op: https://goudabijkaarslicht.nl/programma

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl