Weekblad deGouda digitaal
uwv

Aantal WW’ers in Gouda daalt

#Gouda – Het aantal WW-uitkeringen in Gouda is afgelopen jaar met 3,4 procent gedaald. Kregen in oktober 2014 nog 1.714 mensen een werkloosheidsuitkering, in oktober dit jaar waren dat er 1.656. Dat in tegenstelling tot de regio Midden-Holland, waarin het aantal WW-uitkeringen licht steeg. Maar ook dit regionale cijfer ligt nog onder het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van het UWV.

Het WW-percentage (het totaal aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking) ligt in de regio met 3,9 procent onder het landelijke percentage van 4,7 procent.

In Midden-Holland werden er in oktober 3.870 WW-uitkeringen verstrekt. In vergelijking met vorig jaar is het aantal WW-uitkeringen met 26 toegenomen. Dat betekent 0,7 procent meer uitkeringen dan in oktober 2014.

Detailhandel biedt jonge WW’ers kansen

In een jaar tijd zijn er 1.150 vacatures ontstaan in de detailhandel in Midden-Holland. Dit biedt vooral kansen voor jongeren, omdat zij goed vertegenwoordigd zijn binnen deze sector. Ook vergrijzing zorgt geleidelijk voor kansen op de arbeidsmarkt, omdat werknemers die met pensioen gaan vervangen worden. Midden-Holland telt bijna 4.500 werknemers van 60-plus. Een groot deel daarvan werkt in zorg & welzijn, overheid, industrie en onderwijs.

 

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl