Weekblad deGouda digitaal

‘Aanvankelijk dachten ze er alleen maar te trouwen…’

Gouda – Als geboren Gouwenaar en zijn lief die uit Waddinxveen komt, was het bijna een vanzelfsprekendheid dat zij wilden trouwen in dat prachtige oude gebouw, midden op de Markt van Gouda. Jan Verboom en Mathilde Waterman gingen dan ook een aantal maanden geleden naar het wereldbekende stadhuis om zich over de mogelijkheden te laten voorlichten. De keuze voor deze locatie werd ook nog eens ingegeven omdat zij elkaar op de Goudse Markt hadden leren kennen. Wat wil je dan nog meer?

De slager zou zeggen: “Mag het een onsje meer zijn?”
Nu hebben de medewerkers van het Oude Stadhuys Gouda geen slagerij ter beschikking, maar het effect van de uitspraak was er wel degelijk. Jan en Mathilde keken hun ogen uit toen ze het vernieuwde interieur zagen en waren blij verrast toen hun gastheer vertelde dat je er niet alleen kunt trouwen, maar dat elk dagdeel van de bruiloft in dit historische gebouw kon plaatsvinden. Zelfs en onvergetelijk feest wordt mogelijk gemaakt in de unieke Burgerhal. En dat is wel even wat meer dan een “onsje”. De rondgang door het Oude Stadhuys Gouda was voldoende om een offerte te vragen voor diverse ruimtes ten behoeve van alle dagdelen, inclusief de catering. Voor Jan kon de dag niet meer stuk: geboren in Gouda, wonen in Gouda, ooit de ontluikende liefde op de Markt in Gouda en dan nog eens hele trouwfeest in het meest herkenbare gebouw in Gouda.

Een onvergetelijke dag in het Oude Stadhuys Gouda
Het bruidspaar Jan en Mathilde Verboom waren trots dat zij hun 62 gasten een fantastische dag konden bieden. Waar vind je zo’n karakteristiek gebouw, dat zoveel unieke ruimtes biedt voor alle dagdelen? De gasten werden ontvangen in de Burgemeesterskamer, uiteraard vond de huwelijksvoltrekking plaats in de Trouwzaal, de lunch werd in de Sterzaal geserveerd, het diner in de Raadzaal en tenslotte de receptie in de sfeervol verlichte Burgerhal. Vanaf het eerste contact werd de bijdrage van het team, dat de voorbereiding bespreekt en de dag zelf begeleidt, letterlijk als ontzorgen ervaren.

We voelden ons een beetje als gids in het Oude Stadhuys Gouda
Jan en Mathilde vertelden dat zij met enige trots de ruimtes, waar wisselend gebruik van werd gemaakt, aan hun gasten presenteerden. Hoewel een flink deel uit Gouda en omgeving kwam, hadden weinigen een idee wat ze zouden aantreffen. Als men het interieur al eens gezien had, was dat vaak nog in de oude functie. Zoals het Oude Stadhuys Gouda zich nu presenteert was het een hartverwarmende ervaring. Het bruidspaar wilde tevens nog wel kwijt dat zij onder de indruk waren van de goede sfeer en de prettige samenwerking met de staf en niet te vergeten de smaakvolle lunch en het diner. Derhalve een uitnodiging aan allen die wat in hartje Gouda willen organiseren.

www.stadhuysgouda.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl