Weekblad deGouda digitaal
inbraak

Aanvullend budget voor aanpak woninginbraken Gouda

Gouda – Gemeente Gouda krijgt een aanvullend budget van 100.000 euro voor de nieuwe Subsidieregeling inbraakwerende maatregelen Gouda. Het aantal woninginbraken in Gouda daalt nauwelijks af en is nog steeds een groot probleem. 

De regels voor de nieuwe subsidieregeling (doorloop tot 3 juli 2018) is wat verruimd ten opzichte van de vorige. “In de vorige regeling ging het voornamelijk om hang- en sluitwerk aan woningen. Met de nieuwe regeling zijn nu onder meer een alarmsysteem, camera’s en rolluiken ook van toepassing”, zegt wethouder Jan-Willem van Gelder. Woningeigenaren kunnen onder de gestelde voorwaarden ook het komende jaar maximaal 250 euro subsidie aanvragen van inbraakwerende maatregelen.

Inbraakaantal nog hoog
Ondanks alle inspanningen van de gemeente is het nog niet gelukt het aantal woninginbraken structureel omlaag te brengen. “Wij nemen nog steeds extra maatregelen om die trend te keren. Het is onacceptabel dat het aantal zo hoog is en dat wij dit probleem nog onvolledig onder controle krijgen. We hopen met deze vernieuwde subsidieregeling hier een bijdrage kunnen leveren aan het beveiligen van huizen en woningeigenaren daarin te ondersteunen”, aldus Van Gelder.

De subsidieregeling hang- en sluitwerk (1 juli 2016) is vorig jaar toegepast op 507 aanvragen om woningen extra te beveiligen. Er is volgens de gemeente goed gebruikgemaakt van de regeling, want dat budget is op. Er zijn nog 28 aanvragen in behandeling.

Lees ook:
Gouwenaar is woninginbraak zat (sep 2016)

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl