Weekblad deGouda digitaal

Activiteiten op de kinderboerderij tijdens eerste week van de zomervakantie

Gouda – In de vakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Tijdens de vakantie is de kinderboerderij ook op maandag geopend. Ook kunnen kinderen dagelijks in de Deel komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden. Thuis gaan eten is niet nodig, op de boerderij kan ook gegeten worden, vers belegde broodjes, pannenkoeken, poffertjes en veel meer.

Dagelijks

In de deel is een aquarium iets anders ingericht dan normaal. Kom kijken en doe mee met de leuke quiz en wie weet win jij een leuk prijsje. Om de twee weken verandert de opdracht. Deelname is gratis.

Maandag 16 juli: Dreumesochtend

Voor de allerkleinsten organiseert de kinderboerderij een uurtje (10.30 tot 11.30 uur) dierenknuffelen en ‘meehelpen’. De kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en helpen met het voeren van de dieren. Dit onder begeleiding van een dierverzorger. Daarna maken ze een klein en eenvoudig knutseltje. De bijdrage voor deze activiteit bedraagt 3,50 euro.

’s Middags Bushcraft-activiteiten, van 13.00 tot 15.00 uur. Kinderen gaan een eigen pijl en boog maken en hier mee schieten op een doel, hout sprokkelen, een vuurtje maken met vuursteen, popcorn maken, over de sloot, hut bouwen. Als aandenken krijgen ze een survivalarmbandje Deze activiteit is geschikt voor de wat oudere kinderen. Bijdrage 7,50 euro, incl. ranja en iets lekkers, leeftijd 7-12 jaar.

Dinsdag 17 juli: Workshop Collage ‘mixed media’ op een canvas doek

De workshop wordt gegeven tussen 11.00 en 15.00 uur. De bijdrage in de kosten is 5,95 euro, inclusief ranja en iets lekkers. Maak een prachtige ‘mixed media’ collage op een canvas doek. De materialen die je kunt gebruiken zijn: verf, foam klei, glitterstenen, veren, houten figuurtjes, papier, wiebeloogjes, zand en schelpen.

Woensdag 18 juli: Ponyochtend

Vandaag wordt er ’s ochtends een ponyochtend georganiseerd tussen 11.00 en 12.30 uur. Kinderen gaan meehelpen met het verzorgen van de pony’s en ezels, maken een leuke ponyknutsel en een ponycupcakje. Vanaf 4 jaar. Bijdrage 7,50 euro, incl. ranja.

’s Middags kunnen kinderen cupcakjes versieren. Bijdrage 1,75 euro.

Donderdag 19 juli: Ontdekkingstocht op de kinderboerderij

Vandaag kun je op ontdekking op de kinderboerderij, van 10.30 tot 12.30 uur. Op deze ochtend kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar meehelpen met het verzorgen van de dieren samen met de dierverzorger, dieren knuffelen in de knuffelhoek, samen een leuk spel doen en knutselen in de kantine. Afsluiting met een lekkere pannenkoek en een glas melk. Deelname kost 6 euro. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Deze dag kunnen kinderen tussen 11.00 en 12.30 uur geschminkt worden. Bijdrage 2,50 euro.

Vrijdag 20 juli: Slootjessafari

‘S middags kunnen kinderen tussen 13.30 en 15.00 uur met schepnetjes aan de slag om te ontdekken welke diertjes er in de sloten rondom de kinderboerderij leven. Deelname kost 2,75 euro, incl. waterijsje. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Voor meer informatie en opgeven: 0182-514 219, sandra@kinderboerderijgouda.nl of zie www.kinderboerderijgouda.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android  

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl