Weekblad deGouda digitaal

Afsluiting Goudse Sportzomer met Thema FEESTWEEK in Groenhovenbad

De zomervakantie is over enkele weken weer ten einde, maar niet voordat SPORT•GOUDA dit zomerseizoen heeft afgesloten met diverse feestelijke activiteiten. In de laatste week van de vakantie zijn er voor kinderen dagelijks activiteiten in het Groenhovenbad. Van het Floating Film Festival en een Flashmob tot aan discozwemmen. Maar ook aan volwassenen wordt gedacht. In het thema ‘Bewegen ontmoet Cultuur’ gaan we nog één keer Latin dansen en sluiten we af met een eenakter.

Kinderactiviteiten FEESTWEEK
De zesde week van de zomervakantie (26 tot en met 30 augustus) staat in het Groenhovenbad in het thema van de FEESTWEEK. Hoewel het jammer is dat de vakantie bijna voorbij is maakt SPORT•GOUDA er ook in de laatste week een sportief feestje van. Op maandag 26 augustus de aftrap met het Floating Film Festival. Verder volgen op dinsdag een Speurtocht, woensdag een Flashmob met recordpoging, donderdag (bij goed weer) de Schuimparty en vrijdag discozwemmen.

Flashmob met recordpoging
Op woensdag 28 augustus komt Dansschool Adelina’s Dancing Colours naar het Groenhovenbad om samen met zoveel mogelijk kinderen én volwassenen een Gouds record te vestigen met een Flashmob dans-act, die zowel op het land als in het zwembad zal plaatsvinden. Bij een Flashmob komt een (grote) groep mensen samen en doen iets ongebruikelijks, bijvoorbeeld een gezamenlijk dansje, en gaan daarna weer verder met hun normale gang van zaken. Het aantal deelnemers staat niet van tevoren vast, maar hoe meer deelnemers, hoe succesvoller de Flashmob. Om deel te nemen aan de Flashmob dient men voor 14:00 uur aanwezig te zijn in het Groenhovenbad om het dansje in te studeren.

Zomerse sferen
In de laatste week van de zomervakantie is het ook een feestje voor volwassenen. Op donderdagavond 29 augustus is de afsluitende avond van een serie Latin Dansworkshops. Deze avond komen (weer of geen weer) de zomerse sferen nog één keer naar het Groenhovenbad en kan men onder leiding van Dansschool Adelina’s Dancing Colours de stijlen Salsa, Bachata en Kizomba onder de knie krijgen. Om de feestvreugde te verhogen staat er vanaf 16:00 uur een spareribs-kar op het terras van het buitenbad. Voor vegetariërs is de vega burger bij de horeca aan te raden. Dus wie komt zwemmen kan desgewenst blijven eten, het buitenbad blijft deze avond tot 20:00 uur open!

Eenakter toneelvoorstelling ‘Grafstemming’
We trapten deze culturele zomer af met een eenakter en zullen ook weer afsluiten met een eenakter en wel op vrijdagavond 30 augustus. Toneelgroep Podium, bekend van onder andere voorstellingen voor ‘Huiskamer van de stad’, speelt deze avond de eenakter ‘Grafstemming’. Geen feestelijke titel, maar de avond zal er niet minder gezellig om zijn! De spelers geven in een intieme setting vorm aan deze surrealistische voorstelling, geschikt voor publiek vanaf 18 jaar. Bij mooi weer zal de voorstelling op de ligweide plaatsvinden. Wie op het gras wil zitten kan een eigen kleedje of handdoek meebrengen, maar er zijn ook terrasstoeltjes beschikbaar. Aanvang 20:00 uur.

Meer informatie over de activiteiten en deelname is te vinden op de website:

https://www.sportpuntgouda.nl/nieuws/40/programma-goudse-sportzomer-2019

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl