Weekblad deGouda digitaal

Afsluiting jubileumjaar De Ark met Jostiband

#Gouda – De Ark Gouda bestaat twintig jaar en sluit het jubileumjaar feestelijk af in de Goudse Schouwburg met een concert van de Jostiband. De gemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking zal de opbrengst gebruiken voor De Ark Gouda Groenvoorziening.

De Ark Gouda bestaat momenteel uit twee kleinschalige woonhuizen voor mensen met een verstandelijke beperking, een creatief atelier en De Ark Groenvoorziening. Het is een onderdeel van de internationale groep l’Arche International, dit is een wereldwijde gemeenschap van 150 gemeenschappen over de hele wereld. Een team van tien medewerkers begeleidt dag en nacht elf bewoners. Daarnaast zijn er mensen die alleen overdag bij De Ark aan de slag gaan en bijvoorbeeld bij hun ouders wonen. Tonny Mulder was begeleidster van het eerste uur en is net met pensioen. “We begonnen met een huis aan de Wethouder Venteweg en in 2006 kwam daar het huis aan de Warmoezierkade bij. Elke dag gaat iedereen om 9.00 uur aan de slag. In het atelier maken we bijvoorbeeld schilderijen en we recyclen oud papier.Wat ik het mooie vind van de Arkgemeenschap is het wereldwijde karakter. Ik heb contacten met mensen over de hele wereld. Ook de spiritualiteit vind ik heel mooi: iedereen is welkom welke kleur je hebt, welke religie, we zijn interreligieus.”

Talent
Sinds april dit jaar is er De Ark Groenvoorziening. Onder het motto ‘Groen Bezig’ zijn de mensen bij De Ark Groenvoorziening bezig met het onderhoud van tuinen bij particulieren en verenigingen. Daarnaast houden ze zich bezig met het zaaien en oogsten van groenten, fruit en bloemen. Deze verkopen ze zelf. Van de groenten maken ze bovendien groentesoep. Gemeenschapsverantwoordelijke Cécile de Quay: “Het is onze missie om gaven van mensen met een verstandelijke beperking kenbaar te maken. Het Jostiband Orkest weet dit als geen ander naar voren te brengen. Daarom zijn we blij en trots dat ze met ons meewerken aan dit unieke evenement. Het wordt een avond vol muziek, een avond vol talent!” De opbrengst van het benefietconcert is bestemd voor verdere inrichting en werkmateriaal van De Ark Gouda Groenvoorziening. De kaartjes voor het concert zijn voor het symbolische bedrag van twintig euro te bestellen via de Goudse Schouwburg (www.goudseschouwburg.nl) en De Ark (www.larchegouda.org/start-kaartverkoop-benefietconcert)”

Win tickets Jostiband!
Lezers van De Krant van Gouda maken kans op tickets voor het concert van de Jostiband. Mail uiterlijk 31 mei uw gegevens naar info@dekrantvangouda.nl. Prijswinnaars krijgen bericht.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl