Weekblad deGouda digitaal

Aftrap SPORT•GOUDA rookvrij!

 SPORT•GOUDA is vanaf vandaag bij al hun eigen accommodaties rookvrij. Wethouder Corine Dijkstra (zorg, ondersteuning & welzijn van de gemeente Gouda) heeft vanmorgen, samen met Aafke van Leeuwen (regisseur Gouda Goed Bezig) de rookvrije zone officieel onthuld.

Zien roken, doet roken. In een rookvrije omgeving komen kinderen en volwassenen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. SPORT•GOUDA wil graag een voorbeeld zijn als het gaat om een gezonde leefstijl. Dit besluit is hier een onderdeel van.

Gezondheid
Vanaf 17 april 2018 zijn het Groenhovenbad, sporthal De Mammoet en sporthal De Zebra geheel rookvrij. Aafke van Leeuwen: “Wij hebben als organisatie het thema gezondheid hoog in het vaandel staan. Dit willen we ook graag naar buiten uitdragen. Met stappen als ‘de gezonde sportkantine’ en nu ook de aftrap van een rookvrij sportterrein maken we concrete stappen. Hier zijn we ontzettend trots op! Uiteindelijk hoopt SPORT•GOUDA natuurlijk dat er nog meer sportverenigingen in de gemeente Gouda volgen en hier willen we ze graag bij ondersteunen waar nodig.“

Hartstichting: rookvrije sportterreinen
Roken speelt een belangrijke rol bij het krijgen van hart- en vaatziekten op latere leeftijd. Het initiatief van SPORT•GOUDA sluit aan bij de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Initiatiefnemers van deze beweging zijn de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds en inmiddels hebben vele partners zich aangesloten. Deze  beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. Het is nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken, zoals de sportomgeving. De Hartstichting geeft bekendheid aan rookvrije sportterreinen en ondersteunt sportverenigingen met materialen en advies. Het is mooi om te zien hoe het draagvlak voor de Rookvrije Generatie groeit en hoe steeds meer sportverenigingen op weg gaan naar rookvrij.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl