Weekblad deGouda digitaal

Afvalstort aan Goudkade volgend jaar op de schop

Gouda – Het afvalbrengstation op het voormalige Cyclusterrein gaat volgend jaar ingrijpend op de schop. In het nieuwe brengstation zal een verhoogd plateau komen, waardoor je afval niet meer hoeft te tillen. Ook komt op het terrein een Kringlooppunt waar nog bruikbare spullen worden ingezameld. Op het nieuwe Ecopark, zoals het terrein gaat heten, wordt tot slot de scheiding van materialen verbeterd. Het plan is begroot op ruim 3,6 miljoen euro.

Al in 2017 heeft het stadsbestuur besloten om het oude terrein aan de Goudkade aan te pakken. Het afvalbrengstation is sterk verouderd, vindt zij. Bovendien is Cyclus vertrokken, dus is er ruimte voor een nieuw plan.

Modern
Een van de belangrijkste innovaties wordt een verhoogd plateau voor de auto´s, waardoor je niet meer hoeft te tillen om spullen in de containers te gooien. Dit is een systeem dat al in veel andere gemeenten wordt gebruikt, waaronder Alphen a/d Rijn, Utrecht en Zaanstad. De Goudse kringloopwinkels hebben aangegeven interesse te hebben in een inleverpunt op het terrein. Nog bruikbare spullen kunnen daar worden ingezameld, om op een van de vestigingen te worden verkocht. Ook wordt gewerkt aan een concept dat afvalstromen hergebruikt, hierover is nog weinig meer bekend.

Verplaatsing
Door de verhuizing van Cyclus naar het Gouwepark terrein is ruimte op het terrein vrijgekomen. Een deel daarvan is verkocht aan buurman Gouda Refractories. Het nieuwe brengstation zal zich daarom deels verplaatsen richting de punt van het gebied. Oktober 2020 hoopt men met de werkzaamheden te kunnen starten. Eind 2021 moet het nieuwe afvalbrengstation dan gereed zijn.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl