Weekblad deGouda digitaal

Ali B bezoekt Gouda voor bloemenactie eenzame ouderen

Gouda – Burgemeester Pieter Verhoeve en Ali B gaan vrijdag een boeket bezorgen in Gouda bij een zelfstandig wonende oudere die door het coronavirus veel alleen is. Het gaat hier om een landelijk initiatief van Ali B, de sierteeltindustrie en ANBO. Samen met veel thuiszorgorganisaties worden er op Goede Vrijdag in heel Nederland bij 150.000 ouderen een mooie bos bloemen bezorgd. Vicepremier en minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit ondersteunt het initiatief van harte en zal ook aanwezig zijn.

Ali B vindt dat ouderen het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Zij vormen immers een grote risicogroep en zijn door het coronavirus veel alleen thuis. Omdat bezoek aan ouderen beperkt moet worden, is het contact helaas ook beperkter. “Eenzaamheid is nog nooit zo dichtbij gekomen,” volgens Ali. “Nu is het je moeder. Of de buurvrouw. Daarom wilde ik graag iets doen om ouderen tijdens Pasen te laten weten dat we ze niet vergeten. De sierteeltindustrie was meteen enthousiast. De bloemenbranche heeft het op dit moment zwaar, maar wilde toch graag mee doen.”

Burgemeester Pieter Verhoeve: “Onlangs kwam ik contact met Ali B en heeft hij een rap voor de jongeren in Gouda gemaakt. We kwamen in gesprek en hij vertelde van het fantastische initiatief om ouderen in deze heftige tijd even een steuntje te geven in de vorm van een bloemetje. Ik werd enthousiast en heb contact opgenomen om het Nederlands Genootschap voor Burgemeesters en de oproep gedaan om in zo veel mogelijk gemeentes mee te doen met deze actie. Er is in grote getalen gehoor aan gegeven. Laat het ook anderen inspireren om iets voor hun oudere buurvrouw of kennis te doen. Een beetje contact, al is het op afstand, kan al zoveel goed doen.”

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl