Weekblad deGouda digitaal

Alle zeilen bij in het Groene Hart Ziekenhuis

De kranten staan er bol van, en dagelijks worden we geïnformeerd over sterfgevallen en opnames van nieuwe coronageïnfecteerden in de ziekenhuizen in het land. Hoe ziet de situatie eruit bij ‘ons’ Groene Hart Ziekenhuis?

Corona-voorzieningen

Het Goudse streekziekenhuis heeft meerdere afdelingen en faciliteiten ingericht om zorg te kunnen bieden aan patiënten bij wie er een vermoeden is van besmetting met het COVID19-virus of bij de daadwerkelijk besmette zieken.

De stand van zaken, vrijdag 3 april 16:30 uur

We spreken Marianne van Slooten, senior adviseur Marketing & Communicatie van het Groene Hart Ziekenhuis en zij updatet ons met betrekking tot de stand van zaken:

Op dit moment zijn er, over de hele coronaperiode, 105 patiënten opgenomen.  

Het totale aantal ontslagen patiënten over de hele periode is 59 en het totaal aantal overleden patiënten over de hele periode is 10.

 Het aantal opgenomen coronapatiënten op dit moment is 35, waarvan er 12 op de ic liggen.

Op dit moment zijn er 3 IC-bedden vrij.

Inzet en saamhorigheid

Maar… hoe gaat het met het personeel van het ziekenhuis? Kan het ziekenhuis de drukte nog aan? We vragen het Marianne:  

‘In een paar weken tijd is de wereld binnen en buiten ons ziekenhuis compleet veranderd. Als ziekenhuis zijn we omgeschakeld van een allround ziekenhuis naar een ziekenhuis dat zich voornamelijk richt op acute zorg. De afgelopen weken hebben we een aantal afdelingen ingericht speciaal voor de zorg aan coronapatiënten, het aantal bedden op deze afdelingen is uitgebreid. De inzet en saamhorigheid van onze medewerkers is ontzettend groot.’

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl