Weekblad deGouda digitaal

Allereerste editie Gouds Sportcongres

Gouda – Het is bijna zover: op donderdag 13 september 2018 organiseert SPORT•GOUDA het 1e Goudse Sportcongres. Centrale thema tijdens de avond is; sport en het sociaal domein. Hoe kunnen verenigingen en maatschappelijke organisaties omgaan met de veranderende sportwereld.

Wat zijn de kansen? Hoe komt nieuw sportaanbod tot stand? Kunnen verenigingen een bijdrage leveren aan brede maatschappelijke doelen? Hoe zorg je daarbij voor voldoende goed kader? Kortom een inspirerende avond, met interessante onderwerpen en met mooie ontmoetingen!

Inspirerend programma
Na een interactief gedeelte, begeleid door presentator Etienne Verhoef (RTV Rijnmond) zijn er diverse workshops en kennissessies te volgen. Onderwerpen die aan bod komen in de workshops zijn:

  • Creatief denken, want waar haal je vrijwilligers vandaan? Hoe werf en behoud je ze? Door Start2Create.
  • Aangepast sporten. Hoe ontwikkelen we passend sport- en beweegaanbod en welke goede voorbeelden zijn er? Dat vertelt het NOC*NSF!
  • Omgaan met kinderen met autisme. Steeds meer kinderen hebben moeite met teveel prikkels. Welke invloed hebben problemen op het gebied van de prikkelverwerking op het gedrag en op de motoriek? Een workshop door Gezondheidscentrum Korte Akkeren.
  • Life Goals Nederland zet sport lokaal in als middel om deze mensen weer in hun kracht te zetten. Sport kan mensen in beweging krijgen. Maak kennis met hun werkwijze.
  • Hoe zet je maatschappelijke activiteiten op? Doe inspiratie op, deel ervaringen, stel vragen aan SPORT.GOUDA, AV Gouda en GC & FC Olympia.

Eén van de gasten is de (nieuwe) wethouder Sport: Michiel Bunnik. Separaat aan het programma wordt ons vakwerkplan bewegingsonderwijs gepresenteerd.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl