Weekblad deGouda digitaal

Amnesty’s Write for Rights

Gouda – Opkomen voor de rechten van anderen is in veel landen levensgevaarlijk. Mensenrechtenactivisten belanden in de gevangenis, worden bedreigd of zelfs vermoord. Ieder jaar rond 10 december zetten we ons tijdens de Write for Rights-schrijfactie (voorheen Schrijfmarathon) in om hen te helpen. Miljoenen brieven van over de hele wereld hebben echt effect.

Ook Amnesty Gouda doet dit jaar weer mee. Op zaterdag 8 december van 12.00 tot 16.00 uur vindt het plaats op Lange Groenendaal 38 bij de Wereld Winkel en de Chocoladefabriek (Drukkerswerkplaats), Klein Amerika.

U kunt ook komen schrijven in de Ontmoetingskerk op vrijdag 7 december 2018 van 11.00 tot 14.00 uur tijdens Open Kerk en op zondagochtend 9 december na afloop van de kerkdienst op de Dunantsingel 314.

Dit jaar voert Amnesty actie voor vrouwelijke mensenrechtenactivisten van over de hele wereld. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering, zich niet laten wegsturen van hun land. Want vrouwen die hun nek durven uit te steken krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

Ook sturen we deze vrouwelijke mensenrechtenactivisten groetenkaarten, zodat ze weten dat ze niet vergeten zijn.

Op zo’n 600 locaties in Nederland schreven we vorig jaar samen een recordaantal brieven. Meer dan 180.000! Wereldwijd werden meer dan 5 miljoen brieven, kaarten en sms’jes verstuurd. En dat heeft effect! Hoe meer brieven, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid. We boekten dan ook vele successen.

Meer informatie: www.gouda.amnesty.nl

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl