Weekblad deGouda digitaal

Angst en dwang voorlichtingsavond

#Gouda – GGZ Midden-Holland organiseert in samenwerking met andere organisaties een informatieavond over angst en dwang. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 28 oktober in de Veste in Gouda. Deze duurt van 19:30 tot 21:30uur en is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in dit onderwerp.

Angst is een emotie die ontstaat wanneer er gevaar dreigt. In veel gevallen is angst van korte duur, maar het komt voor dat angstklachten lang aanhouden. Mensen voelen zich dan bang en zenuwachtig, zonder enig idee waar dat vandaan komt. Daarnaast komen lichamelijke klachten zoals duizelig zijn, hartkloppingen, trillen en slaapproblemen voor. Angsten kunnen het leven gaan beheersen, wanneer iemand niet weet hoe hij of zij daarmee moet omgaan.

Een dwangstoornis kan op vroege leeftijd ontstaan. In het begin worden de klachten door ouders vaak niet herkend. Het wordt geleidelijk duidelijk. Ouders en familieleden worden betrokken in allerlei rituelen, bijvoorbeeld eisen dat kleren steeds worden gewassen of herhaaldelijk vragen om geruststelling. Het kan moeilijk zijn hiermee om te gaan.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst vertellen een hulpverlener en een ervaringsdeskundige over de oorzaken, verschijnselen en behandelmogelijkheden. Zij gaan in op wat angst betekent voor de persoon zelf en de mensen in zijn of haar omgeving. Er is gelegenheid om vragen te stelen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Rivierduinen GGZ Midden-Holland via preventie@ggzmiddenholland.nl of 0182 56 37 28

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl