Weekblad deGouda digitaal

Appartementen en eengezinswoningen achter St. Jozefpaviljoen

Gouda – Achter het monumentale St.Jozefpaviljoen aan de Graaf Florisweg komt een kleine nieuwbouwwijk, met de naam Goudshof. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM wil er ongeveer 98 appartementen, 24 eengezinswoningen en 2 twee-onder-één-kapwoningen bouwen.

De latere aanbouwen aan het St. Jozefpaviljoen worden gesloopt, de parkeerplaatsen verdwijnen en daarvoor in de plaats verrijst een compacte nieuwbouwwijk, met groenvoorzieningen en een singel. Het hoofdgebouw, de St.Jozeflocatie, is een erkend gemeentelijk monument en wordt herontwikkeld naar een hoogwaardig woon-zorgcomplex. Het complex tussen de Jan van Beaumontstraat, de Graaf Florisweg, de Dillenburgsingel en de Graaf Adolfstraat was tot aan de verhuizing naar de Bleulandweg, in gebruik van het Groene Hart Ziekenhuis.

Bouwlagen
De appartementengebouwen komen te liggen in het verlengde van het St. Jozefpaviljoen. Hier worden 4 kleinschalige appartementencomplexen gerealiseerd in carrévorm. Een deel van de appartementen gaat in de verkoop, andere appartementen worden verhuurd (vrije sector).Het appartementencomplex met de koopappartementen krijgt een hoogteaccent, waarbij wordt uitgegaan van 8 tot 10 woonlagen. Aan het begin van de Jan van Beaumontstraat is ruimte voor 2 twee-onder-een kapwoningen.

Woonwensenenquête
Het plan is nog niet volledig ingevuld. Geïnteresseerden  kunnen aangeven waar hun voorkeur op het gebied van bijvoorbeeld architectuur naar uitgaat: jaren 30-stijl, of liever modern? Grote appartementen of liever wat compacter? In een woonwensensenquête kunnen zij dat tot eind augustus aangeven. De resultaten van de enquête worden door AM gebruikt bij de verdere ontwikkeling van het plan.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl