Weekblad deGouda digitaal

Appartementen en Huidtherapie in voormalig politiebureau Goverwelle

Gouda – Het voormalige politiebureau op de hoek van de Middenmolenlaan en de Goverwellesingel krijgt een nieuwe bestemming: er komen vijf koopappartementen, terwijl Huidtherapie Groene Hart op de begane grond haar praktijk krijgt. 

Al maanden wordt hard gewerkt aan het strippen van het voormalige politiebureau. De begane grond is nu zover dat Huidtherapie Groene Hart er per september naartoe kan verhuizen.

Veiligheidshuis
Het opvallende pand op de hoek van de Middenmolenlaan werd in 2003 gebouwd als politiebureau, waarbij transparantie een belangrijk gegeven was; het pand bevat veel glas. Na het vertrek van de agenten, heeft het gebouw nog enige tijd de functie van Veiligheidshuis gehad, onder meer een organisatie als bureau Halt maakte gebruik van het pand. Sinds 2012 heeft het te koop gestaan. Eind 2016 is het verkocht en daarna is de verbouwing begonnen.

Balkons
Het gebouw heeft vier bouwlagen, waaronder een kelderruimte die gebruik gaat worden als berging. De koopappartementen, waarvan er al twee zijn verkocht variëren in omvang van 79 tot 125 m2. Aan de achterkant van het pand komen de balkons en een lift. De vergunning is nu binnen en er kan begonnen worden met het realiseren van de appartementen.

Het project wordt gerealiseerd door Goudse projectontwikkelaar Red Castle: www.red-castle.nl.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl