Weekblad deGouda digitaal
Arthur Snippe (DJ Fresh Coast) in de GoudaFM studio.

Arthur Snippe (24) breekt door als DJ Fresh Coast

Gouda – Hij is 24 jaar oud, komt uit Gouda, maar woont nu in Reeuwijk. Geboren als Arthur Snippe en inmiddels doorgebroken als DJ Fresh Coast. Door de jaren heen heeft hij als dj Art Inc. op verschei- dene locaties gedraaid. Na het releasen van ‘La Colegiala’ die hij in samenwerking met DJ Lex van Berkel (bekend als The Box Next Door) en Jody Bernal heeft gemaakt, maakt hij nu een frisse start als DJ Fresh Coast.

Zijn affiniteit met muziek begon op al op zijn elfde jaar, toen hij songteksten probeerde te schrijven. Muziek voelde goed aan voor Arthur. Hij volgt nu – weliswaar met een vertraging – de opleiding Media en Entertainmentmanagement. “Het is lastig in de muziekwereld. Daarom koos ik voor een gerelateerde opleiding, mocht muziek produceren niets worden.” Arthur is dagelijks veel bezig met het produceren van muziek en voetbalt zo nu en dan bij voetbalvereniging SV Gouda in de seniorenklasse. Na de release van La Colegiala heeft hij het nog drukker gekregen en een vakantie zit er voorlopig niet in.

Ontwikkeling door de jaren heen
Door de jaren heen heeft Arthur veel geproduceerd, opgetreden en een netwerk opgebouwd. In de afgelopen twaalf jaar was hij actief als dj Art Inc. Voordat het nummer La Colegiala zou uitkomen, vond hij het tijd voor een frisse start. Daarom is hij zeer recent overgestapt op de artiestennaam Fresh Coast. “Ik ben vooral op zoek gegaan naar wat ik precies wilde, want veel muziekstijlen lagen mij wel. Met de basis die ik in de jaren heb opgebouwd wil ik erop doorbouwen en verder blijven ontwikkelen”, vertelt hij vol enthousiasme. “Het was geweldig om als Art Inc. veel te produceren, maar dat is een oude tijd. Met Fresh Coast wil ik mijn huidige producties laten spreken en daarop voortbouwen zodat het oude niet naar boven wordt gehaald.”

Arthur Snippe (DJ Fresh Coast) over zijn carrière.

Arthur Snippe (DJ Fresh Coast) over zijn carrière.

Het ontstaan van La Colegiala
TBND (The Boy Next Door) maakte met Arthur een remix van de ’80 jaren hit ‘La Colegiala’ en zette deze op het audioplatform SoundCloud. Dat sloeg goed aan bij de volgers. TBND stapte naar platenlabel Spinnin’ Records om het nummer te coveren en die zagen het zitten. “Vanwege rechten konden wij niet het oude nummer gebruiken. Daarom hebben wij een remake gemaakt met de elementen van toen.” Er werd naar een Spaanse vocalist gezocht, waarna het platenlabel beide heren in contact brachten met Jody Bernal. “Iedereen refereert Jody aan zijn hit uit 2000 ‘Que Si Que No’, maar met het eindresultaat zijn luisteraars toch verrast. Ik hoor positieve geluiden over de cover van La Colegiala.” Hij hoopt dat het de komende tijd goed aanslaat bij de luisteraars. In de radiowereld vraagt men zich af of dit de zomerhit van 2017 wordt. “We hopen een hitje te scoren”, zegt Arthur. Op radiozender 100% NL vertelde Jody Bernal dat hij goede herinneringen heeft aan eerdere versies van La Colegiala.

Het was een hele fijne samenwerking geeft Arthur aan. “In de eerste versie heeft TBND de basis vastgezet, ik heb de beat verder strakgetrokken. In het proces met Jody zaten we ook samen, dus het was echt een collectief. Ik hoop voor de toekomst zeker vaker samen te werken. Hieruit haal je nieuwe vriendschappen.”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl