Weekblad deGouda digitaal

Astronaut André Kuipers in gesprek met scholieren

Gouda – Het ID College kreeg vrijdag 9 december hoog bezoek van astronaut André Kuipers. De ervaren ruimtevaarder nam zo’n driehonderd Goudse leerlingen mee op reis door de ruimte. Dit gebeurde in de vorm van het bekende televisieprogramma College Tour waarbij leerlingen vragen mochten stellen.

Kuipers is ambassadeur van het landelijke initiatief Techniekpact en heeft één missie. Hij probeert met zijn voorlichtingen zoveel mogelijk kinderen interesseren voor wetenschap en techniek. Techniek is overal om ons heen en de technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat jonge mensen in de toekomst hier steeds meer mee te maken krijgen.

Tijdens de College Tour werden er vragen aan André gesteld over zijn ervaringen in de ruimte. Na afloop konden de leerlingen door middel van workshops zelf ervaren hoe leuk wetenschap en techniek is. Dit varieerde van het bekijken van de ruimte in een opblaasbaar planetarium of via virtual reality tot het leren programmeren en het ombouwen van een smartphone tot een hologramprojector.

Na afloop van de College Tour ging Andre in gesprek met acht studenten die de opleiding ICT en Smart Technology op het ID College volgen. Hij beantwoorde hun vragen en gaf ze adviezen. ‘Naast motivatie en geduld moet je ook bereid zijn je frustratie te verbijten als iets niet meteen lukt. Frustratietolerantie noem ik dat. Denk out of the box. Bedenk totaal nieuwe dingen. Je moet alles uitproberen. Je weet vooraf niet weet wat je met nieuwe techniek allemaal kan.’

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl