Weekblad deGouda digitaal

Automobilist uit Rotterdam in Gouda aangehouden

#Gouda – Dinsdag 29 juli, even voor 21.00 uur, is een 43-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden op de Sportlaan in Gouda na een achtervolging vanuit Alphen aan den Rijn. De man was er mogelijk vandoor vanwege schennispleging.
De politie kreeg rond 20.30 uur meerdere meldingen dat er een naakte man in de bosjes bij het Bospark langs de Prins Bernhardlaan in Alphen zou zitten. De man was zich even later aan het aankleden en rende weg toen omstanders hem achterna gingen in de wijk. Op de Louise de Coligny stapte de man in een auto waarna hij wegreed. Agenten zagen de auto rijden en zijn hem op de Boskoopsweg gevolgd. De bestuurder gaf gas richting Boskoop. Onderweg beging de bestuurder verkeersovertredingen en negeerde stoptekens.

De achtervolging ging via de N207, de Boskoopseweg, waar de snelheden opliepen naar 122 km/uur. De bestuurder haalde bij een inhaalverbod andere weggebruikers in en nam bij een onoverzichtelijke bocht risico’s, terwijl er tegemoet komend verkeer aan kwam. Bij Waddinxveen sloeg de bestuurder linksaf de Brugweg op richting Reeuwijk en vervolgde zijn weg met een lekke band en nog steeds met hoge snelheid. Op de Bloemendaalseweg in Gouda werd de achtervolging overgenomen door een motoragent. In het centrum van Gouda gaven omstanders met handgebaren aan waar de bestuurder naartoe was gereden. Op de Sportlaan vloog de bestuurder uit de bocht en reed met ongeveer 40 km/uur tegen een boom. De bestuurder werd even voor 21.00 uur aangehouden.

Getuige?
De politie is op zoek naar getuigen die informatie hebben over de verdachte situatie op de Prins Bernhardlaan en/of de achtervolging naar Gouda worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl