Weekblad deGouda digitaal

Avondwandeling in natuurgebied Willeskop

Op donderdagavond 12 juni organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met Más Mik@deHaan een zomerse avondwandeling in het natuurgebied Willeskop ten zuiden van Oudewater. Rustig wandelen door “vergeten land” over eeuwenoude houtkades en ondertussen onthult de Groene Hart Gids op aangename wijze de geheimen van Willeskop.
Natuurgebied Willeskop ligt midden in de Lopikerwaard en is een oase van rust. Het hele jaar door maken vogels gebruik van het open water en de moerassen om te rusten en te broeden. Vanuit de lucht gezien is Willeskop het enige stukje moeras dat er in de wijde omgeving te vinden is. Tijdens de wandeling, die voert over eeuwenoude houtkades, vertelt de Groene Hart gids het geheim van deze plek. Hoe is het gebied ontstaan met zijn veelzijdige natuur? En onderwijl geniet men van de avondrust en de verrassende natuur van het gebied.

De deelnemers verzamelen vanaf om 18.45 uur op “Boerderij de Haan” aan de Beneden Noordzijde 408 in Benschop. De Groene Hart gidsen verwelkomen de deelnemers met een kop koffie of thee en houden een korte inleiding. De wandeling voert eerst door het weiland tot aan de houtkade. Daar heeft men vanaf de uitkijktoren een prachtig zicht op het totale gebied. Vandaar lopen de deelnemers rondom de plas over een eeuwenoude houtkade met mooi zicht op al het vogelleven. Om plm. 21.30 uur rond schemertijd is men weer terug. Deelnemers dienen zich aan te melden via www.groenehartcentrum.nl of via 06-23774925 (tijdens kantooruren). De kosten zijn, inclusief koffie, thee of limonade bij aankomst, € 8,00 voor deelnemers vanaf 12 jaar en € 3,00 voor kinderen tot 12 jaar.
Goede wandelschoenen en een verrekijker verhogen het wandelgenot.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl