Weekblad deGouda digitaal

Baanbreker begint voorjaar met nieuwe duofiets

Cliënten van activiteitencentrum De Baanbreker in Stolwijk kunnen er dit voorjaar op uit met een nieuwe duofiets. Eén van de eerste ritjes voerde vorige week naar het Stolwijkse bouwbedrijf De Vries en Verburg. Daar nam Harriëtte Brugman namens de hoofdsponsor een bos bloemen in ontvangst. 

“Onze oude fiets was hard aan vervanging toe”, vertelt Marleen de Haas, begeleider bij De Baanbreker. “We hadden al een mooi bedrag bij elkaar door de verkoop van onze zelfgemaakte producten, zoals kaarsen en cadeaus. Maar dat was nog niet voldoende voor een nieuwe fiets. We zijn daarom heel blij dat we sponsors hebben gevonden voor de rest van het bedrag. De Vries en Verburg heeft het grootste deel voor zijn rekening genomen. Ook de Rotary Club Schoonhoven en Just Move sportschool uit Stolwijk leverden een bijdrage. Dankzij hen kunnen we er weer met de fiets op uit. Hij zal dagelijks met veel plezier gebruikt worden!”

Te huur
Een duofiets is een fijne fiets om samen mee te bewegen. Je zit naast elkaar op een driewielerfiets met stoeltjes. De fiets kan niet omvallen, je kunt gemakkelijk op- en afstappen en je praat gemakkelijker met elkaar doordat je naast elkaar zit. Marleen de Haas: “We gebruiken de fiets dagelijks, maar hij is op dinsdagmiddag nog vrij. Dan is de duofiets te huur voor inwoners van Stolwijk die willen fietsen, maar dit niet meer zelfstandig kunnen. Zij kunnen met een familielid of een vrijwilliger op pad. De fiets is tussen 12.00 en 15.30 uur te huur voor een uur of langer.”

Wie gebruik wil maken van de fiets of meer wil weten, kan contact opnemen met De Baanbreker, Marleen de Haas of Lia Oskam, telefoon 0182 34 62 30, baanbreker@gemiva-svg.nl.  

De Baanbreker
In De Baanbreker komen dagelijks ongeveer veertig mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Zij kunnen in De Baanbreker terecht voor een zinvolle dagbesteding. Er is keus uit een groot aantal activiteiten, van inpakwerk en dienstverlenende activiteiten in het dorp tot creatieve activiteiten. Begeleiders geven cliënten de ondersteuning die zij daarbij nodig hebben.

De Baanbreker is een onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. Deze organisatie ondersteunt in Zuid-Holland ruim 4800 mensen met een handicap, chronische ziekte of een andere beperking. De organisatie is actief in ruim zestig gemeenten in Zuid-Holland. Bij de Gemiva-SVG Groep werken op dit moment 3000 betaalde medewerkers en rond de 1700 vrijwilligers. Zij helpen kinderen en volwassenen een zo gewoon mogelijk bestaan te bereiken en te behouden.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl