Weekblad deGouda digitaal

Basisschool De Cirkel wint ‘Pimp je fiets-prijs’

Gouda – Basisschool De Cirkel uit Gouda heeft de regionale prijs voor de verkeersveiligheidswedstrijd ‘Pimp je fiets’ gewonnen. Hilde Niezen, Verkeersveiligheidsambassadeur van Midden-Holland en wethouder verkeer van Gouda, reikte de prijs uit aan Saar van Heesewijck uit groep 3.

Wethouder Hilde Niezen gaf grote complimenten aan Saar, maar ook voor de hele school. “De school geeft veel aandacht voor veiligheid in het verkeer. Niet alleen door mee te werken aan deze wedstrijd, maar ook door verkeerslessen van School op SEEF te volgen.” School op SEEF is een programma voor basisscholen van het ROV Zuid-Holland. Het richt zich op een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Dit gebeurd door de kinderen zelf te laten oefenen in het verkeer.

“Ook ik werk eraan om het verkeer veilig te maken. Daarom vond ik het ontwerp van Saar zo bijzonder. Ze had niet alleen mooie ballonnen aan haar fiets, maar ook een echt verkeersbord met de belangrijke tekst ‘Pas op!’ erop. De tekst is belangrijk voor iedereen in het verkeer, niet alleen voor kinderen. Dankzij het winnen van de prijs sleept groep 3 een cheque van 50 euro binnen. Deze cheque kan worden ingewisseld voor nieuwe verkeerseducatief spelmateriaal. Ook de klasgenoten van Saar van Heesewijck kregen een dank voor hun deelname: een reflecterende smiley-sticker om extra goed zichtbaar te zijn in deze donkere dagen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl