Weekblad deGouda digitaal

Bedrijven betrekken St. Jozefpaviljoen

Gouda – De patiënten verhuisden in januari 2014 naar de het nieuwe ziekenhuis  aan de Bleulandweg. De poli’s en administratieve functies volgden wat later. Toen werd het stil in het karakteristieke St. Jozefpaviljoen aan de Graaf Florisweg.  Maar dat is schijn. Achter de monumentale deuren van het voormalige St. Jozefziekenhuis heerst sinds deze zomer grote bedrijvigheid.

In korte tijd is het gebouw tot leven gekomen doordat er zich zo’n vijftien (voornamelijk jonge) bedrijven hebben gevestigd. Het is een heel divers gezelschap. Zo zit kapsalon Moments of Hair Cair, op de benedenverdieping en geeft Jax Art Kunststudio er workshops.  Boven start SVS-Inburgering binnenkort haar lessen voor en door vluchtelingen, en bedenken de eigenaren van Ballen Enzo spelmateriaal (op maat) en speeltoestellen voor kinderen. Allemaal zijn ze erg tevreden over deze werklocatie. Het pand heeft sfeer, de collega-ondernemers zijn inspirerend, en sommigen hebben een band met deze locatie. “Ik ben in dit ziekenhuis geboren”, zegt Natasja Janssen van de kapsalon. Allemaal hopen ze hier nog lang te kunnen blijven.

Plan voor woningen
Al langere tijd bestaan er plannen het voormalige ziekenhuis gedeeltelijk te slopen en te renoveren. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM denkt  voor het eind van dit jaar de gesprekken met de gemeente over het stedebouwkundigplan te kunnen afsluiten. “De gesprekken zijn in een afrondende fase”, zegt Herman Boer commercieel manager bij AM.  Pas daarna beslist men of men in 2017 al begint met de renovatie. De plannen voor het voormalige St. Jozefziekenhuis omvatten voor een deel sloop van de later aangebouwde panden van het voormalige ziekenhuis.  Dat gedeelte wordt nu door circa dertig mensen bewoond in het kader van antikraak. Het monumentale gedeelte, het St. Jozefpaviljoen, blijft behouden. Dat  is een gemeentelijk monument. AM wil daarin woningen maken. Er ligt een plan van tien jaar geleden dat voorziet in 200 woningen. Of het er echt zoveel gaan worden, kan Herman Boer nog niet zeggen. Er komen volgens hem in elk geval woningen.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl