Weekblad deGouda digitaal

Beeld Leo Vroman onthuld

#Gouda – Beide dochters van Leo Vroman, Peggy en Geri, onthulden op vrijdag 10 april het beeld van Leo Vroman. Die dag was Leo Vroman anders honderd jaar geworden. Het beeld prijkt nu op het dak van de Chocoladefabriek.

Zo’n 35 familieleden van Leo en Tineke Vroman, van over de hele wereld, waren bij de onthulling aanwezig. Net zoals de maker van het beeld, kunstenaar Jeroen Henneman. Vanaf nu is in de stadsbibliotheek drie maanden lang de expositie Vroman100 met tekeningen van Vroman te zien. Daarnaast werd vanmiddag in Museum Gouda een schilderij van Leo Vroman onthuld. Mirjam van Hengel van Querido presenteerde voor de onthulling van het beeld, de laatste dichtbundel van Vroman ‘Die Vleugels II’ aan de eerste Goudse stadsdichter Inez Meter. 

Nacht van… VROMAN

Vrijdag vond in de Chocoladefabriek de Nacht van… VROMAN plaats, een cross-over festival om de honderdste geboortedag van Leo Vroman te vieren. Er was muziek, poëzie, spoken word, kunst, theater en wetenschap. Zoals Vroman zelf zei: “Ik weet niet of ik de honderd haal, zo niet, vier dat dan toch maar”. De Nacht van … wordt een jaarlijks terugkerend festival waarin één schrijver/dichter centraal staat. De Nacht van… VROMAN wordt georganiseerd door Bibliotheek Gouda en andere partners van de Chocoladefabriek in samenwerking met initiatiefgroep VROMAN100.

beeld Leo Vromanbeeld leo vroman

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl