Weekblad deGouda digitaal

Besluit moskee Gouda

#Gouda – De komst van de grootste moskee van Nederland in de prins Willem-Alexanderkazerne in Gouda is vorig jaar mede gestrand vanwege ’potentiële conflicten’ met vrouwelijke medewerkers van een medisch kinderdagverblijf en een speciale school. Volgens de Telegraaf van dinsdag 3 februari staat dat in een geheim verslag van een mislukte bemiddelingspoging tussen de moskee, het kinderdagverblijf en de school. Het college van B&W neemt dinsdag 3 februari een besluit over de aan- en gedeeltelijke doorverkoop van de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne.

Gouda wil het trio nog steeds in de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne hebben. Het stuk is in handen van De Telegraaf en ‘wordt door Gouda’, aldus de krant, ‘al meer dan een half jaar onder de pet gehouden’. ‘ De islamitische mannengemeenschap die zich voor het gebed opmaakt, wil in de voorbereiding van die activiteit niet van de heiligheid daarvan worden afgebracht door het zien van vrouwen’, zo valt te lezen in het document. PvdA-wethouder Tetteroo erkende onlangs tijdens een debat dat ‘het niet openbaar is gemaakt op verzoek van de moslims’, aldus de krant.

Besluit

Het college van B&W neemt dinsdag 3 februari een besluit over de aan- en gedeeltelijke doorverkoop van de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne. Als dat doorgaat, is er op donderdag 12 februari een bijeenkomst voor de buurt. Een maand later neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de aankoopconstructie. Bij het plan gaat het om de huisvesting van een moskee , een school voor zeer moeilijk lerende kinderen en een medisch kinderdagverblijf. Op 3 februari willen B&W van de drie horen of een gezamenlijke huisvesting mogelijk is. Als het antwoord ‘nee’ is, is het hele plan van tafel. Is het antwoord ‘ja’, dan gaat het plan door naar de gemeenteraad.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl