Weekblad deGouda digitaal

Beverlyn Limpiada van De Meander wint Schrijfprijs

Gouda – Beverlyn Limpiada (18) uit groep H van De Meander (afdeling ISK) heeft vrijdag 18 mei de Schrijfprijs NT2 in Antwerpen gewonnen. Beverlyn: “Ik was heel erg verrast en had dit niet verwacht. Ik ben er heel erg blij mee!”. De wedstrijd wordt jaarlijks door de stichting LES georganiseerd voor anderstalige leerlingen, uit Nederland en België, die de Nederlandse taal leren. De deelnemers hebben een verhaal of gedicht ingeleverd over het thema: ‘Ver weg, dichtbij’. In totaal deden er in alle categorieën 462 schrijvers mee (176 uit Vlaanderen en 283 uit Nederland en 3 overige). Beverlyn heeft de categorie jongeren-ISK gewonnen. Vandaag is ze gehuldigd in aanwezigheid van alle leerlingen van de ISK en de rector.

Geweldige prestatie
Rector Ank Brent reageert: “Wat een geweldige prestatie van Beverlyn! De hoofdprijs winnen in een gedichtencompetitie is niet niks. Als je zo’n prachtig gedicht in een (voor jou) nieuwe taal, in zo’n korte tijd kunt schrijven dan weet ik zeker dat we nog veel over Beverlyn zullen horen in de toekomst”.

Mentor Patricia Vrolijk licht toe: “De wedstrijd wordt (bijna) ieder jaar georganiseerd door de stichting LES. Dit jaar hebben we met de hele klas meegedaan, we hebben van tevoren in de les aandacht besteed aan het schrijven van gedichten en toen kwamen de mooiste verhalen uit de leerlingen zelf. Ik hoop natuurlijk dat in de toekomst meerdere klassen van onze school mee zullen doen aan deze schrijfprijs”.

Beoordeling
Eerst beoordeelden drie docentpanels de teksten. Zij kozen uit de inzendingen een aantal teksten die genomineerd werden om voor te leggen aan de jury. Zo waren er 47 genomineerde teksten, die voorgelegd werden aan de jury. Alle genomineerde teksten zullen in een boek worden gepubliceerd en op de website van LES.

Mentor Patricia Vrolijk sluit trots af: “We zijn enorm trots op Beverlyn. Zij laat zien dat je met talent heel ver kunt komen en dat iedereen een talent heeft. Bij Beverlyn is dat een schrijftalent. Ze is een inspiratie voor andere leerlingen en docenten. Wij vinden het heel knap wat ze heeft gepresteerd”.

Het gedicht is te lezen op: www.demeandergouda.nl/nieuws/Schrijfprijs-NT2-2018

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android  

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl