Weekblad deGouda digitaal

Bewegen voor de jeugd van 0 tot 18 jaar tijdens de kerstvakantie

Gouda – Tijdens de kerstvakantie hoeft de Goudse jeugd niet stil te zitten! Van 21 december 2020 tot en met 3 januari 2021 heeft SPORT•GOUDA weer een leuk beweegprogramma opgezet. Er worden verschillende activiteiten aangeboden voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar, zowel in het Groenhovenbad als Sportcentrum de Mammoet. Speciaal voor de jeugd van 12 t/m 17 jaar  is er een apart activiteitenprogramma opgezet, om ook hen in beweging te houden tijdens de kerstvakantie. 

Lekker zwemmen in het Groenhovenbad
In het Groenhovenbad geldt er tijdens de twee weken kerstvakantie een aangepast openingstijdenrooster, waardoor men op meerdere dagen recreatief kan komen zwemmen. Op de maandagen en woensdagen zijn er in het Groenhovenbad spelletjesmiddagen voor de jeugd voor nog meer vertier. Op maandagmiddag 21 december is er een clinic zwemmend redden van de Goudse Reddingsbrigade. Op woensdag 23 december kunnen kinderen oefenen met wakzwemmen en zijn er voor de kleintjes leuke kerstspelletjes. Maandag 28 december zijn er winterpret spelen en op woensdag 30 december wordt het jaar alvast feestelijk afgesloten met het Winterpret Film festival. Reserveren voor een bezoek aan het Groenhovenbad is verplicht en kan online of via de app.

Bewegen in de Mammoet
Buiten het zwembad valt ook genoeg te beleven. Op de dinsdagen 22 en 29 december kan men van 10:00 tot 12:00 uur terecht voor het Ouder & Kind Gym en het Beweegspektakel in Sportcentrum de Mammoet. Het Ouder & Kind Gym is deze keer voor kinderen van 0 t/m 5 jaar, waarbij er maximaal 1 ouder/verzorger per huishouden mee mag komen. Het Beweegspektakel is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en hier mogen in verband met de coronaregels geen ouders/verzorgers mee naar binnen. Voor alle activiteiten in de Mammoet moet gereserveerd worden via de Webshop op www.sportpuntgouda.nl. 

Toernooien voor 12 t/m 17 jaar
Tijdens de kerstvakantie worden er ook diverse toernooien georganiseerd, speciaal voor de jeugd van 12 t/m 17 jaar. Zo is er een voetbaltoernooi op dinsdag 22 december in Sportcentrum de Mammoet, een bubbelvoetbaltoernooi op donderdag 24 december in Sporthal de Zebra en het voetvolleytoernooi op woensdag 30 december in de Mammoet. Gamers kunnen zich uitleven tijdens het Online FIFA toernooi dat georganiseerd wordt op maandag 28 december. Aanmelden voor deze jeugdactiviteiten kan tijdens de 12+ Buurtsportmomenten bij één van de Buurtsportcoaches.

Kijk voor alle informatie over de kerstvakantieactiviteiten, het vakantierooster van het Groenhovenbad en voor inschrijven op www.sportpuntgouda.nl.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl