Weekblad deGouda digitaal

Bewoners Irishof in ban van breimarathon

Gouda – In en buiten zorgcentrum Irishof in Goverwelle wordt met alle macht gebreid aan een sjaal die straks om het hele gebouw moet passen. Dat betekent dat ze 275 meter bij elkaar breien. Het doel van de breimarathon is geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Op 31 maart moet de sjaal met sponsorgeld worden ingeleverd en in april wordt het breiwerk tijdens een feestelijke sessie om het gebouw heen gedrapeerd. ”Ik had oprecht niet verwacht dat de breimarathon zo ontzettend succesvol zou zijn”, zegt Marjon Vonck, directeur van Irishof.

Breivirus
Het leek haar leuk om mee te doen met de KWF Marathonweken, maar dan moest het een activiteit zijn waaraan veel bewoners zouden kunnen deelnemen. Ook de blinde bewoners. Dat werd breien. Iedereen lijkt inmiddels aangestoken door het breivirus: de bewoners, hun familie, zorgmedewerkers, medewerkers van het hoofdkantoor, ieder levert zijn of haar meters. “De saamhorigheid die deze marathon oplevert is boven verwachting.”

Waarderen
Allemaal breien ze een stuk en de losse stukken worden aan elkaar genaaid. “Zo worden unieke individuele breiwerken met eigen kleuren, werkwijzen en patronen samen één geheel. Dit symboliseert hoe wij in Irishof met elkaar omgaan en elkaar accepteren en waarderen.” Ook Marjon Vonck, die nooit breit, is fanatiek aan de slag gegaan. “Ik zit al aan de zeven meter.” De meters worden gesponsord door familie en vrienden. In totaal hoopt men minstens duizend euro voor KWF bij elkaar te breien.

 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl