Weekblad deGouda digitaal

Bewoners maken petitie ‘Chemisch bedrijf Croda hoort niet in een woonwijk’

Gouda – Afgelopen maandag was het schikken geblazen in Gouda. Wie even naar buiten keek of loop, zagen politie auto’s en brandweer wagens voorbij racen. En niet alleen dat, je kon van een verre afstand chemicaliën ruiken. Croda is al vaker in opspraak geraakt in de politiek. Is het niet vreemd dat zo’n grote fabriek midden in de stad zich bevindt? Een aantal inwoners  aan de wijk Korte Akkeren zijn  sinds deze week een digitale petitie begonnen. ‘Chemisch bedrijf Croda hoort niet in een woonwijk’ luidt de titel. 

De bewoners van de wijk vinden werkgelegenheid erg belangrijk, maar hebben gezondheid hoog in het vaandel. ”Een chemisch bedrijf op een prominente plek nabij een woonwijk is niet meer van deze tijd. De behoorlijke uitstoot van diverse stoffen zoals CO2 draagt niet bij aan een gezonde woon-en leefomgeving” wordt er verteld op de website.

”We zijn ook verbaasd dat er een aantal politieke partijen zoals de Christenunie en D66 de paniek bij bewoners niet serieus nemen. De bewoners willen zowel het college B&W en de gemeenteraad wijzen op 12 mei 1936. De impact van de brand was enorm. Vuurkolommen die wel 50 meter hoog kwamen en hierbij een behoorlijke hitte verspreiden die op 30 meter afstand niet te houden was. U moet zich voorstellen wat dat zou betekenen voorde omliggende woningen. Hierbij kan het tankstankation Hoogendijk aan de Prins Hendrikstraat 2 de impact op deze locatie van de woonwijk verergeren”

Wie zich graag wil aansluiten kan hier de petitie ondertekenen. Het is nog niet bekend hoeveel Gouwenaars de petitie al hebben ondertekend.

 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl