Weekblad deGouda digitaal

Bewoners protesteren tegen verkeersdrukte op Fluwelen- en Blekerssingel

Gouda –  Bewoners van de Fluwelensingel en de Blekerssingel overhandigden maandagmiddag 19 februari een poster als protest tegen de verkeersdrukte op de singels. De Goudse wethouders Hilde Niezen (Verkeer en Milieu) en Rogier Tetteroo (Ruimtelijke ordening en Wijkontwikkeling) namen de protestposter in ontvangst. Vooraf spraken de bewoners met de wethouders over de verkeersmaatregelen in het Mobiliteitsplan 2017-2026. 

Verkeersmaatregelen zijn volgens hen hard nodig op de Fluwelen- en Blekerssingel in verband met de leefbaarheid. Er is sprake van een dichtslibbende route en de bewoners maken zich zorgen over de luchtkwaliteit, de verkeersveiligheid, de geluidsbelasting en schade aan de woningen door het voorbijrazende verkeer. Door de eventuele komst van een nieuwe supermarkt aan de Fluwelensingel (op de locatie-deJong), vrezen de bewoners dat het autoverkeer nog verder toeneemt en dat de doelstellingen uit het Mobiliteitsplan op voorhand onhaalbaar worden.

Verkeersbeweging
In het Mobiliteitsplan staat als doel aangegeven, het huidige aantal verkeersbewegingen aan de singels (ongeveer 10.000 per etmaal) terug te brengen tot maximaal 5.500. De bewoners willen de gemeente Gouda hieraan houden. De verwachting is dat een supermarkt van reguliere omvang al zorgt voor 1.500 extra verkeersbewegingen per etmaal. Dat is in verhouding met de doelstellingen in het Mobiliteitsplan niet positief. De bewoners vragen zich af of er wel behoefte is aan een supermarkt op de Fluwelensingel. Het huidige winkelaanbod lijkt voldoende, zeker gezien de onlangs geopende supermarkten die op korte afstand van de Fluwelen- en Blekerssingel liggen. Daarnaast stellen ze een 30 kilometer-zone voor, zoals die ook al geldt voor de Kattensingel.

Bewoners van de Blekerssingel en de Fluwelensingel protesteren tegen de snelheid op de singels.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl