Weekblad deGouda digitaal

Bewoners van de Jumelage buurt willen huurbevriezing in de vrije sector

Gouda – De bewoners van de Jumelage buurt en de SP hebben de handen in elkaar geslagen, om te kijken of de huren in de vrije sector kunnen worden bevroren. Ook de Woonbond vindt dat alle huurders in de vrije sector recht hebben op huurbevriezing. Eerdere SP acties  en een SP Tweede Kamer motie hebben geleid tot landelijk huurbevriezing voor de sociale huursector.

De Jumelagebuurt, (Kongsbergstraat, Gloucesterstraat en Solingenstraat in Gouda) is een buurt met 96 woningen en is half december 2021 door de toenmalige eigenaar verkocht aan Vivada. Die op haar beurt vb&t vastgoedmanagement BV de opdracht heeft gegeven de woningen te beheren. In deze buurt wonen ouderen, jonge gezinnen en veel ZZP-ers

Op vrijdag 5 maart om 16.00 uur protesteren de huurders tegen de huurverhogingen van hun vrije sector woning. Deze huurverhoging kan van de gematigde 2,5%  tot inflatie + 5%  zijn. Dat betekent dat de verhoging tussen de 30 en ruim 70 Euro per maand. De huurders hebben een petitie opgesteld waarin ze  vb&t vragen om de huren te bevriezen net als in de  sociale woningbouwsector. De huurdersvereniging zal de petitie in ontvangst nemen. Tijdens een digitaal overleg met de verhuurder zal de petitie voor huurbevriezing  worden aangeboden.

”Als je kijkt, dat de meeste huren 3 jaar geleden nog werden aangeboden voor een bedrag van net onder de 1000 Euro en dan nu bij nieuwe huurders meer dan 1200 euro wordt gevraagd, dan zijn de verhoudingen toch helemaal zoek” zegt Boris Stil van SP Gouda

De woningen zijn in het bezit van Vivada, een institutionele belegger. De bewoners roepen vooral de eigenaar op om zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en de huren niet te verhogen.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl