Weekblad deGouda digitaal

Bewoners Vogelbuurt wachten vergeefs op rioolwerkzaamheden

Gouda – In 2018 lag het nieuwe ontwerp voor de Vogelbuurt al op tafel. Alles was doorgesproken met bewoners, toen de tegenvaller kwam; De gemeente vermoedde dat huizen in de wijk in beweging waren. Dat kon duiden op slechte funderingen. In 2019 was er tijd voor bewoners om funderingsonderzoek te laten doen. Dan kon in 2020 de schop in de grond, toch? Niets blijkt minder waar. Op de website van de gemeente Gouda staat dat oktober 2020 de werkzaamheden hadden moeten beginnen.

De uitvoering duurde volgens de laatste tekst op de website dan een jaar; tot het 3e kwartaal 2021. Maar in november kregen bewoners een brief dat het project opnieuw werd uitgesteld. Dat is gelijk ook de laatste informatie die zij over het rioolvervangingsproject kregen. Inmiddels is het half april en is er nog altijd geen teken van werkzaamheden, noch wordt informatie verschaft. Dit blijkt uit gesprekken met meerdere bewoners uit de Vogelbuurt. De gemeente Gouda schrijft in een reactie: ‘Momenteel loopt de (Europese) aanbesteding van de werkzaamheden. Volgens de huidige planning is juli 2021 de aannemer bekend. Deze zal vervolgens in september starten met de werkzaamheden. De bewoners in de Vogelbuurt zullen april/mei weer geïnformeerd worden over de voortgang’.

Het is niet bekend waarom het project opnieuw is uitgesteld. Volgens de gemeente ligt het in elk geval niet aan capaciteitsproblemen.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl