Weekblad deGouda digitaal

Bezorg Iftar door Goudse meiden

Gouda – De jongerenwerkers van Jong Gouda hebben veel contacten met jongeren waaronder ook jongeren die graag hun steentje bijdragen aan en voor de Goudse samenleving. Zo ook de meiden Souhailla Zariouh, Chaima Zeamari, Chaymae Karada en Ouafa Akajjouch.
Deze meiden organiseren normaliter maandelijkse activiteiten voor jong en oud, met ondersteuning van jongerenwerkster Tessa Tanamal. Ivm het coronavirus en de maatregelen liggen die activiteiten nu voor een groot deel stil. Toen kwam het idee om een bezorg iftar te verzorgen voor gezinnen en alleenstaanden die dit goed kunnen gebruiken.

Vanuit het jongerenwerk hebben we verschillende instanties in de stad benaderd voor aanmeldingen voor deze iftar. Vanuit het Leger des Heils en het Sociaal Team Gouda zijn er in korte tijd 51 personen aangemeld waarvan 24 kinderen onder de 16 jaar.

De meiden hebben heel wat mensen vanuit hun eigen netwerk verzameld die eten klaar maken voor deze iftar. Daarnaast is er een hele lijst aan ondernemers die sponsoren en hebben de meiden een geldbedrag beschikbaar gekregen vanuit de Stadsmarinier.

Aanstaande dinsdag, 19 mei, worden de pakketten samengesteld op het kantoor van Jong Gouda en dezelfde avond worden dit door de meiden bezorgt bij het Leger des Heils en bij mensen aan huis.

De iftar bestaat uit dadels, harira (soep), loempia, verschillende hapjes, salade, fruit en een toetje. De ondernemers die hebben gesponsord zijn: Bakkerij Mazouz, Pizza Scooby,
Plus van Ee, Papa Gino en Klein Suriname. Op dit moment zijn we ook nog in gesprek met Slagerij Al Baraka en Verhage.

Vanuit het jongerenwerk zijn we enorm trots op deze meiden en ondersteunen wij hen graag bij de positieve en dankbare bijdrage die zij leveren in Gouda.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl