Weekblad deGouda digitaal

Bibliotheek opent Uitleenpunt Bloemendaal-Plaswijck

#Gouda- Bibliotheek Gouda opent op 15 december een Uitleenpunt in de wijk Bloemendaal. Volwassen leden zijn vanaf die datum welkom aan de Lekkenburg 2, vlakbij het winkelcentrum Bloemendaal. Wethouder Daphne Bergman opent het Uitleenpunt die dag om 11:30 uur.

 Daarmee bestaat het netwerk uit vier Kinderbibliotheken verspreid over de stad, twee Uitleenpunten, de Digitale Bibliotheek en de Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek. Het Uitleenpunt zal vijf dagen per week geopend zijn; van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot en met 19:00 uur. In het Uitleenpunt Bloemendaal-Plaswijck zal een actuele en gevarieerde collectie beschikbaar zijn van circa 2000 romans. Alle andere materialen uit de collectie van de Bibliotheek Gouda, zoals jeugdboeken, non-fictie en films, kunnen na reservering in principe binnen 48 uur in het Uitleenpunt worden opgehaald. Materialen die in een Uitleenpunt zijn geleend, kunnen ook bij de Stadsbibliotheek, bij het andere Uitleenpunt of bij een van de Kinderbibliotheken worden ingeleverd, en vice versa. Het inleveren en uitlenen gaat via zelfservice, op vergelijkbare manier als in de Kinderbibliotheken en Stadsbibliotheek.

Naamsverandering

Alhoewel het Uitleenpunt uiteindelijk onbemand zal gaan draaien, zijn er in de eerste periode medewerkers van de Bibliotheek aanwezig om leden welkom te heten en daar waar nodig te assisteren. Daarnaast is het Uitleenpunt uitgerust met een telefoonverbinding waarmee direct contact met de Stadsbibliotheek kan worden gezocht. Het Uitleenpunt is een nieuwe naam voor een voorziening die al sinds 2011 bestaat in de wijk Goverwelle, maar die tot dusver aangeduid werd als de ‘Plug-In Bibliotheek’. Deze term bleek  niet altijd even duidelijk en de opening van het Uitleenpunt Bloemendaal-Plaswijck ziet de bibliotheek  als een goede gelegenheid om deze naamsverandering door te voeren.  Zie voor meer informatie

(Foto: 3MegaWatt.nl)

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl