Weekblad deGouda digitaal

Bier proeven bij De Goudse Eend

Gouda – Bier, bier en nog eens bier. En nee dan hebben we het niet over Heineken, Amstel of Hertog Jan. Niet dat daar wat mis mee is, maar het kan specialer. Op donderdag 1 februari gingen alle remmen los bij ‘De Goudse Eend’. Er was namelijk een speciale bierproeverij. 

Het thema van de proeverij was: ‘Zes bieren die nog niet’ op de kaart stonden. Eigenaar en bierkenner Jeroen Carol-Visser had flink wat unieke biertjes aan te bieden. Zo zat in één van de biertjes taart, kersentaart om precies te zijn en een andere biertje had de smaak van thee. “Ook hebben we een speciaal biertje, die eigenlijk pas volgende week op de markt komt. Ik heb hem zelf nog niet eens geproefd, dus dat is extra speciaal.”

De 18-jarige student Nathaniel Pranger was onder de indruk van de proeverij. “Het allereerste biertje was een IPA en wat bleek? Hij was alcohol vrij. Gek hoe je hersenen beïnvloed kunnen worden. Ik dacht namelijk dat ik gewoon een alcoholisch biertje dronk.”

Eigenaar Jeroen deelde gedurende de avond de biertjes uit, vervolgens konden de mensen proeven en pas achteraf vertelde hij wat voor biertje het was.

Elke eerste donderdag van de maand wordt een bierproefavond georganiseerd. De eerstvolgende is op 1 maart.

Meer bier? Bekijk onze reportage:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl